Džims Kerijs sīkstuļa Skrūdža lomā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novembra sākumā ASV kinoteātros sāks demonstrēt Roberta Zemeka 3D animācijas filmu "A Christmas Carol" ("Ziemassvētku dziesma") ar Holivudas komiķi Džimu Keriju galvenajā lomā.

Čārlza Dikensa klasiskā stāsta ekranizācijā Kerijs spēlē Ebenīzeru Skrūdžu, kura Ziemassvētku brīvdienas sākas ar viņam ierasto nicinājumu. Tomēr viņa noskaņojumu izjauc kāda viņa bijušā sadarbības partnera gars, kas brīdina Skrūdžu par viņa izredzēm. Vēlāk viņu apciemo Ziemassvētku Pagātnes, Tagadnes un Nākotnes gars, un kopā ar viņiem Skrūdžs dodas ceļojumā, kas noslēdzas ar atpestīšanu.

Kā atzinis Kerijs, Srūdžs viņam ir simpātisks, neskatoties uz viņa labi zināmo cietsirdību. "Man patīk šis darbs," paskaidroja aktieris. "Man patīk visi personāži, kuru ādā man jāiejūtas, jo, domāju, tas ir aktiera darbs - mīlēt to, ko tu spēlē. Saprast viņu un būt līdzjūtīgam pret savu varoni."

Bez Skrūža lomas Kerijs atveido vēl trīs personāžus - Ziemassvētku Pagātnes, Tagadnes un Nākotnes garus.

Runājot par filmas uzņemšanas procesu, aktieris atzina, ka tā bijusi īpaša pieredze. "Kad tu iedziļinies šajās lietās, tevi pēkšņi pārņem atklāsme," sacīja Kerijs. Tāpat komiķis atklājis, ka Roberta Zemeka filma viņam patīk daudz labāk par 1951.gada klasiskā stāsta ekranizāciju. "Ir bijusi (filma ar) Alisteru Simu, un tā ir satriecoša versija. Taču domāju, ka Bobs radījis ir radījis labāku," norādīja Kerijs.

Savukārt Zemekis uzsvēris, ka jāspēj nošķirt spoku stāsts no lētas šausmenes. "Šausmu kino pasaule ir piesārņota ar miesnieku filmām un visām šīm lietām," sacīja režisors. "Šīs divas lietas nevajag jaukt. Tāpēc, ja filmā ir spriedzes sajūta, kuru, domāju, man izdodas radīt visai labi, tas nenozīmē, ka es kādam rādu šausmu filmu. Es tikai mazliet saviļņoju skatītājus, jo tas ir šausmu stāsts."

Filmā spēlē arī Robina Raita Pena, Bobs Hoskinss, Gerijs Oldmens un Kolins Fērts.

Ziemeļamerikā filmu "A Christmas Carol" ("Ziemassvētku dziesma") sāks rādīt 6.novembrī, savukārt Latvijas kinoteātros tā skatāma no 20.novembra.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu