Lužkovs: Krievijai jābūt gatavai sarežģījumiem attiecībās ar Rietumiem (16)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijai jābūt gatavai sarežģījumiem attiecībās ar Rietumiem - šādu viedokli piektdien izteicis Krievijas galvaspilsētas mērs Jurijs Lužkovs Maskavas Starptautiskās universitātes studentiem adresētā lekcijā "Mēs un Rietumi".

"Rietumu attieksme pret mums krasi mainījusies, jo Krievija atkal atgūst spēkus," paziņojis Lužkovs.

Maskavas pilsētas galva piebildis, ka gan viņš, gan pilsēta, gan valsts izjutuši spiedienu, kad Maskavā aizliegta geju parāde.

Pēc Lužkova teiktā, Rietumos tiek apzināti veidoti negatīvi priekšstati par Krieviju. Viņš pieminējis kādu rietumvalstīs izdotu tūrisma ceļvedi pa Maskavu, kurā Krievija "zīmēta visdrūmākajās krāsās", un norādījis, ka tas nebūt nav viens atsevišķs gadījums.

"Tas vienīgi liecina par uzskatu sistēmu, kāda Rietumos tiek kultivēta attiecībā uz Krieviju," izteicies Krievijas galvaspilsētas mērs. "Tomēr trīsarpus miljoni ārvalstu tūristu šogad aizbrauc no mums lieliskā noskaņojumā," viņš piebildis.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu