Austrālijā ieviesīs stingrākus sodus par nežēlību pret dzīvniekiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas valdība piektdien solīja ieviest stingrākus sodus par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Šāds solījums izteikts pēc vairāk nekā 40 roņu nošaušanas attālā Viktorijas krasta daļā.

"Sodi ir diezgan bargi, taču, redzot Austrālijas dzīvās dabas iznīcināšanu, tu sāc sev jautāt, kas tie ir par cilvēkiem, kuri spējīgi ko tādu izdarīt ar dzīvniekiem," uzsvēra Austrālijas vides ministrs Ians Kempbels.

Notikušā sakarā nākamnedēļ tiesas priekšā stāsies divi profesionāli zvejnieki no Sanremo. Policija konfiscējusi jaudīgas šautenes, kas varētu būt izmantotas roņu nogalināšanai.

Vilsona raga teritorijā, kur roņi tika nogalināti, dzīvo aptuveni 10 000 īpaši aizsargājamas sugas roņu.

Dzīvnieku aizsardzības grupa RSPCA paziņojusi, ka roņu slaktēšanā piedalījušies zivrūpniecības pārstāvji. RSPCA prezidents Hjū Vērts atgādināja, ka šī nozare "cīnījās ar zobiem un nagiem, kad vairākas zivju sugas Viktorijas pilsētā tika iekļautas likumā par izvairīšanos no nežēlīgas izturēšanās pret dzīvniekiem".

Organizācija "Viktorijas zivrūpniecība" noliedza, ka tās pārstāvji būtu iesaistīti nelikumīgā slaktiņā.

"Tādas lietas mēs neatstājam bez ievērības nekādā gadījumā. Ikdienā notiek roņu ķeršana, un mūsu cilvēki atzīst, ka šie dzīvnieki ir daļa no viņu darba vides," uzsvēra "Viktorijas zivrūpniecības" izpilddirektors Ross Makgovans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu