Aktīvisti: Gaisa uzlidojumā Sīrijā nogalināti 28 mierīgie iedzīvotāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MOHAMAD ABAZEED / AFP

Gaisa uzlidojumā teroristu grupējuma «Islāma valsts» pozīcijām Deir ez Zoras provincē Sīrijas austrumos gājuši bojā 28 mierīgie iedzīvotāji, piektdien paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Organizācijas rīcībā esošā informācija liecina, ka uzlidojumā cietusi rūpnīcas ēka netālu no Irākas robežas. Ēkā tobrīd bija sapulcējušies civiliedzīvotāji.

Nav zināms, vai uzlidojumu veica Irāka vai ASV vadītā koalīcija, kas cīnās pret «Islāma valsti».

Irākas militārās lidmašīnas pēdējā laikā veikušas uzlidojumus Sīrijas austrumos, bet koalīcijas spēki atbalstījuši kurdu vadītos kaujiniekus, kas cīnās pret islāmistiem.

Arī Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA vēstīja par šo uzbrukumu. SANA ziņoja, ka uzbrukumā gājuši bojā vairāk nekā 30 civiliedzīvotāji, un apsūdzēja tajā ASV vadīto koalīciju.

«Islāma valsts», kas agrāk kontrolēja lielas Sīrijas un Irākas daļas, tagad kontrolē mazāk nekā 3% Sīrijas teritorijas, liecina SOHR aplēses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu