Sākts kriminālprocess par pārkāpumiem Dienvidu tilta būvniecībā (85)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas dome (RD) saņēmusi paziņojums no Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomikas policijas, ka sākts kriminālprocess par iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem Rīgas pilsētas pašvaldībā, veicot Dienvidu tilta būvniecības projekta iepirkuma organizēšanu, finansējuma piesaistīšanu un būvniecību, TVNET informēja RD pārstāve Anna Kononova.

Tāpēc Ekonomikas policija kriminālprocesa ietvaros pieprasījusi advokātu biroja „Grunte un Cers” un ekonomista Ulda Oša sagatavotos atzinumus par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu Dienvidu tilta būvniecībā.

''''Es ceru, ka tiesībsargājošo institūciju iejaukšanās Dienvidu tilta būvniecības lietā sniegs ilgi gaidītās atbildes uz daudziem jautājumiem, un gadījumā, ja nodokļu maksātāju līdzekļi bija izlietoti nelietderīgi, tiks noteikti vainīgie un pašvaldībai būs iespēja atgūt izsaimniekotos līdzekļus,'''' norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jau ziņots, ka Rīgas dome pagājušajā nedēļā publiskoja ekspertu atzinumus par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu Dienvidu tilta būvniecībā.

Viens no soļiem, ko eksperti ieteikuši, ir mēģināt vienoties ar būvniekiem par izmaksu samazināšanu nākamajos tilta būvniecības posmos. Tāpat eksperti atzinuši, ka pašlaik tiesvedība nav iespējama, jo pašvaldība vēl nav sākusi veikt maksājumus un faktiski zaudējumi vēl nav nodarīti.

Zvērinātu advokātu biroja "Grunte un Cers" uzdevums bija sniegt atzinumu par varbūtēju zaudējumu atgūšanas iespējām un iespējamo amatpersonu atbildību, ņemot vērā Valsts kontroles pārbaudes rezultātus.

Atzinumā veikts vispusīgs tiesiskās situācijas juridiskais izvērtējums. Publicējot atzinumu, kurā iekļauta Rīgas domes iespējamās rīcības stratēģija, pretējai pusei tiktu atvieglota jebkāda pierādīšanas nepieciešamība. Tā rezultātā ievērojami tiktu vājināta Rīgas domes iespēja saņemt zaudējumu atlīdzību.

Tādēļ biroja "Grunte un Cers" atzinums publiskots ar izņēmumiem. Tām sadaļām, kuras satur informāciju par Rīgas domes iespējamās rīcības stratēģiju, tiks saglabāts ierobežotas pieejamības statuss.

Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu