"Dub:solis step#8" subkultūras namā "Elektra" (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

23.oktobrī subkultūras namā "Elektra" (Ādmiņu ielā 4, Rīgā) notiks kārtējais radioraidījuma "DabSolis" pasākums "Dub:solis step#8".

Radioraidījums "DabSolis" (dzirdams katru otro piektdienu 21:00 radio NABA, 93.1 FM) un Dubstep.lv komanda piedāvā pasākumu sērijas "Dub:solis" astoto pasākumu. Līdz ar jaunās sezonas sākumu tiek mainīta arī pasākuma norises vieta, kas šoreiz būs subkultūras nams "Elektra". Detalizētu informāciju un kluba atrašanās vietu meklējiet web lapā www.dubstep.lv.

Pasākumam, līdzīgi kā radiopārraidei, būs dalīts formāts, un tā darbība norisināsies uz diviem deju plačiem. "DabSoļa" skatuve būs aprīkota ar pieklājīgas jaudas zemo frekvenču skaļruņiem, un likumsakarīgi tā tiks pilnībā veltīta dabstepam. Tajā uzstāsies vairāki diskžokeji, kas ne vienu reizi vien ir jau spēlējuši iepriekšējās šīs pasākumu sērijas ballēs.

Sairam, kurš, pretēji Last.fm norādītajai informācijai, nav indiešu izcelsmes etniskās mūzikas izpildītājs, "ar dabsoli saskrējās pirms trim gadiem un tā joprojām līdz šodienai". Latvijas pagrīdes mūzikas aprindās viņš ir pazīstams arī kā nenogurdināms raggajungle cīkstonis, un viņa gaitām var sekot http://www.myspace.com/sairam_ un http://soundcloud.com/sairam.

Mincīša ieraksti ir jauks žiperis no dziļajiem un tumšajiem Vecāķiem, kas ar saviem maisījumiem internetā kultivē techno-dubstep „dziļās deju grīdas“ skanējumu, bet pasākumos nekautrējas arī uzspēlēt ko krietni ducīgāku un „gaļīgāku“. Viņa svaigākos miksus varat meklēt http://subnav.com/category/all-djs/minciisha-ieraksti.

Apvienības Parastate pārstāvis Peres One ir šobrīd vienīgā Latvijas dubstep izdevniecības "Dub Suspects" tēvs un radītājs. Paralēli mūzikas producēšanai un publicēšanas aktivitātēm viņš arī bieži vien prezentē savu mūziku vietējos un ārvalstu pasākumos. Vairāk informācijas par viņu un viņa mūziku meklējiet http://www.myspace.com/dubsuspects. 3.55 ir ļoti īpašs dubstep projekts, kas šobrīd darbojas viena cilvēka sastāvā, kurš ir izaudzis, tumšā istabā ilgstoši klausoties industrial techno, un paralēli dubstep gaitām spēlē arī techno ar segvārdu Gestapo. Pirms dodaties klausīties 3.55 uzstāšanos, sagatavojieties tikt iepērts, jo šis pilnīgi noteikti ir gadījums, kad diskžokejs savu klausītāju nežēlos un nodos „pēc pilnas programmas“. Vairāk informācijas - http://soundcloud.com/gstp.

Aiz pseidonīma Onishi slēpjas kautrīgs puisis no laukiem, kas savas diskžokeja gaitas sācis nesen, taču šīs vasaras open-air festivālus jau paspējis pieliet ar noskaņām bagātu un jutekliski maigu dabstepu. Nu ir iestājies drēgni lietainais rudens, tepat aiz stūra uzglūn arī bargā ziema un nav vairs vietas maigumiem – šai ballītei Onishi kaļ un slīpē skarbuma pārpilnu un dziļām baslīnijām caurvītu bezkompromisu dubstep setu. Onishi veidotos miksus var noklausīties šeit: http://www.draugiem.lv/onishi. Vibe55 pie plašu atskaņotājiem ir nostājies salīdzinoši nesen, uzreiz arī atklājot, ka vinila fetišs ir fiziski smags un ne tas lētākais hobijs. No viņa negaidiet saulainu un jauku dabstepu par mūžīgo mīlestību, viņš jums stāstīs par realitātes sūro un grūto nastu. Lai uzzinātu ko vairāk par šo jaunieti, apmeklējiet viņa oficiālo mājas lapu http://www.myspace.com/disharmonic_harmony.

Savukārt pasākuma otra skatuve būs atvēlēta Dabsoļa tematiskajam pielikumam – Sānsolim, kur dzirdēsit dažādu noskaņu mūziku.

Brain un Cliché ir plaši pazīstams tandēms, Latvijas pagrīdes mūzikas leģendārās apvienības BioCodes dalībnieki un fanātiski mūzikas kolekcionāri. Pēdējā laikā viņu gaitas ir saistītas ar visnotaļ aktīvu glitch-hop propagandu, ko varēsit sagaidīt arī šajā pasākumā. Viņu mūziku varat meklēt http://www.myspace.com/djbrain187 un http://www.biocodes.net/cliche.

Sānsoļa skatuves otrs tandēms – Bauskas tumšā (dabstepa) brūvētājs oyaarss un rūdītie trokšņu meistari 1/2H 1/2W – spēkus ir apvienojis pirmo reizi, šā pasākuma ietvaros sagatavojot īpašu dzīvo priekšnesumu. Šīs sadarbības ietvaros tiks apvienots oyaara tautiskā romantisma un graciozi liegā maigo noskaņu mūzika ar 1/2H 1/2W austrumeiropeiski agrāro, elektroakustiski psihodēlisko „frīstailu“. Muzikālie paraugi atrodami http://www.myspace.com/oyaarss un http://www.myspace.com/pusehpusew. Arī Hezzel ir trokšņotājs, kurš pats par sevi saka „I do not play noise, the noise plays me“. Viņa mūziku ir izdevis noize leibls Absetzer, turklāt papildus tam viņš slēpjas arī zem pseidonīma Macabro, kura ietvaros producē noskanīgu ambient mūziku. Papildinformāciju un divus viņa „pilnmetrāžas“ albumus var atrast http://www.last.fm/music/hezzel.

Madonas pagrīdes mūzikas aktīvists Imants Daksis, kas plašākai publikai pazīstams kā Kodeks, ir apzinīgs teoloģijas zinību students un kaislīgs krāsainā metāla izstrādājumu kolekcionārs. Nesen izdevis savu otro studijas albumu, viņš joprojām nodarbojas ar trash-core leibla Dex and the City pārvaldību, un savā mūzikā apvieno breakcore, dubstep un 8bit skaņas. Viņa mūzika atrodama http://www.myspace.com/kodekkk.

Vecais metējs ir smagās disko mūzikas spēlmanis no Bauskas, parasti piedāvā aktīvu deju mūziku aktīviem cilvēkiem. Viņa mājas lapa atrodama http://www.myspace.com/vecaismetejs.

Par vizualizācijām/videoprojekcijām vakara gaitā rūpēsies Max Voitech, Gaffa, Z99, BobRoboticHead, Nelabais un, iespējams, arī Wickiss.

Dubsoļa skatuve

3.55 Onishi Sairam Peres One Mincīša Ieraksti Vibe55

Sānsoļa skatuve

Brain & Cliché oyaarss & 1/2H 1/2W Hezzel Kodek Vecais Metējs

Videoprojekcijas

Max Voitech Gaffa Z99 BobRoboticHead Nelabais Wickiss

Biļetes cena – Ls 2 līdz 22.00, Ls 3 pēc 22.00.

Foto/video kameru, līdzpaņemto dzērienu, nepilngadības un agresīva garastāvokļa ienešana pasākuma norises vietā būs liegta.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu