Ekspremjers Repše atzīst savu kļūdu, savulaik ieviešot atklātas valdības sēdes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lēmums ieviest atklātas Ministru kabineta sēdes bija kļūdains, jo ministri tajās domā par sakāmo nevis pēc būtības, bet gan to, kā ar saviem izteikumiem būt par labāku «aktieri», apzinoties, ka viņu izteikumi tiks tiražēti un iztirzāti masu medijos, šodien Saeimas atbildīgajā darba grupā sacīja ekspremjers Einars Repše («Latvijas attīstībai»).

Repše atzina, ka viņa savulaik pieņemtais lēmums ļaut Ministru kabineta sēdēm sekot līdzi žurnālistiem un sabiedrībai kopumā bijis kļūdains, ņemot vērā arī to, ka pašlaik sēdes tiek raidītas tiešraidē un ka ministru izteikumi tiek sīki iztirzāti -

šādā situācijā valdības sēdē esošās personas sāk baidīties izpaust savu patieso viedokli,

norādīja politiķis.

Ekspremjers pauda, ka savā laikā atļāvis žurnālistiem piedalīties sēdē un lūdzis īpaši nefilmēt. Pašlaik Ministru kabineta sēdes būtu jānotur slēgtas, uzskata Repše.

Vairāki no klātesošajiem, tai skaitā ekspremjers Māris Gailis un Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš, pozitīvi novērtēja Repšes spēju atzīt, ka pieļauta kļūda. Pirms tam uz atklāto sēžu trūkumiem norādīja ekspremjers Aigars Kalvītis.

Kā ziņots, šodien uz kārtējo sēdi sanāca Saeimas Juridiskās komisijas deputātu darba grupa Valsts prezidenta pilnvaru iespējamai paplašināšanai un ievēlēšanas kārtības izvērtēšanai.

Deputāti aplūkoja Satversmes pantus, kas nosaka prezidenta tiesības apžēlot noziedzniekus un sasaukt ārkārtējas valdības sēdes.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu