103 gadus veca vācu vecmāmuļa padzen laupītājus ar spieķi

TVNET/Deutsche Welle
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia

103 gadus veca sieviete novērsusi laupīšanas mēģinājumu savā dzīvoklī Berlīnē, noslānot laupītājus ar savu spieķi, ceturtdien paziņoja Vācijas policija.

Divas sievietes piezvanīja pie sirmgalves dzīvokļa durvīm. Kad vecā sieviete atvēra durvis, sievietes iegāja virtuvē un mēģināja paveikt tā dēvēto papīra triku - noziedznieku vidū iecienītu stratēģiju, kā aplaupīt sirmgalvju dzīvokļus. Laupītāju grupas parasti cenšas iekļūt vecu cilvēku dzīvokļos, lūdzot aizdot papīru un pildspalvu, lai it kā atstātu zīmīti kādam kaimiņam, vēsta raidorganizācija DW. Kamēr pensionārs runā ar vienu garnadzi, otrs tikmēr aptīra dzīvokli.

Taču šoreiz laupītājas par zemu novērtēja vecmāmuļas cīņassparu. Kad viena no svešajām sievietēm sirmgalvei pienāca pārāk tuvu, viņa paķēra spieķi un izdzina laupītājas no dzīvokļa.

Kāpnēs gaidīja vēl kāds vīrietis, kas metās bēgt. Policija uzskata, ka viņš bija uz vienu roku ar abām laupītājām.

Policija norāda, ka laupītāji izmanto vēl citas stratēģijas, lai aplaupītu pensionārus, ko uzskata par vieglu mērķi. Dažkārt laupītāji lūdz padzerties ūdeni vai aiziet uz tualeti.

«Viņi cenšas novērst cilvēka uzmanību, lai līdzzinātājs varētu apstaigāt dzīvokli un nozagt vērtīgas mantas,» sacīja policijas pārstāvis. Likumsargi mudina sirmgalvjus nelaist savā mājoklī svešiniekus vai arī lūgt palīdzību policijai un kaimiņiem, ja viņi kļuvuši par laupītāju upuriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu