Pirmizrādi piedzīvos filma par Rīgas «Dinamo»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

4. decembrī, plkst. 20 kinoteātrī «Kino Citadele» pirmizrādi piedzīvos Sandija Semjonova dokumentālā filma par Rīgas «Dinamo».

«»Leģenda Dinamo» ir filma par sviedriem un asinīm. Par to, kā rodas hokeja personības un dzimst hokeja leģendas - Helmuts Balderis, Mihails Vasiļonoks, Juris Reps, Artūrs Irbe,» par filmu rakstīts tās «Facebook.com» lapā.

Filma ir par Sanda Ozoliņa pēdējo sezonu un Arta Ābola pirmo sezonu galvenā trenera amatā - līdz šim veiksmīgāko Rīgas «Dinamo» sezonu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

www.facebook.com/LegendaDinamo

Filmas veidotājs Semjonovs ir klāt komandas pirmsspēles sapulcē, kuras parasti neļauj filmēt. Filma seko notikumiem no Rīgas «Daugavas» un otrās līgas līdz Rīgas «Dinamo» sudraba medaļām. Tā stāsta arī par spēlētāju māņticību un līdzjutēju kaisli, un hokeju kā cīņu ar sevi.

Semjonovs filmā meklē, kas ir hokeja panākumu pamatā. Filmēšanas grupa tikusies ar cilvēkiem, kuri veidojuši Latvijas un Rīgas «Dinamo» hokeju, - Viktoru Tihonovu, Elmāru Bauri, Vladimiru Jurzinovu, Pjotru Vorobjovu, Ēvaldu Grabovski un Jāni Kvēpu. Ar Normundu Sējēju un Mārtiņu Grundmani filmas komanda devusies uz Kandavas bijušo sporta bāzi. Filmā varēs atcerēties laiku, kad, lai iekļūtu hokeja hallē, vietas rindā pie kases bija jāieņem iepriekšējās dienas vakarā, bet tos, kuri uz spēli bija atnākuši alkohola reibumā, publiski kaunināja, savukārt tos, kuri pārdeva biļetes, sauca par spekulantiem un arestēja.

Filma tiks izrādīta kinoteātros visā Latvijā. Tā tapusi studijā «Skuba Films».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu