Rīgas Kinomuzejā notiks latviešu filmu seanss

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 25.augustā, Rīgas Kinomuzejā notiks latviešu filmu seanss, kur būs iespēja noskatīties Vijas Vētras dzīvesstāsta portretējumu kino, Maskavas padomes iznīcināto latviešu kino avangardu, kā arī zināmas un iemīļotas animācijas filmiņas.

Latviešu filmu seanss sāksies plkst. 12 ar animācijas seansu bērniem, kurā tiks demonstrēts režisores Rozes Stiebras animāciju filmu cikls "Sprīdītis".

Tiks demonstrētas filma "Tracis", "Nikno lapsēnu maršs", "Tanzānija", "Ķekatdancis", "Sēd uz sliekšņa pasaciņa", "Sprīdītis", "Seserija" un "Fantadroms".

Savukārt plkst. 14 Rīgas Kinomuzejā notiks dokumentālo filmu seanss, kur tiks demonstrēta režisores Ināras Kolmanes filma "Vijaya".

Filma stāstīs par Viju Vētru - slavenu latviešu dejotāju un horeogrāfi, kas dzimusi Latvijā, taču, uzstājoties un pasniedzot dejas, savu dzīvi pavadījusi daudzviet pasaulē. Filma ataino daudzkrāsaino mākslinieces dzīvi - sākot no septiņdesmitajiem gadiem Indijā, kur viņa kļuva pazīstama kā Vijaya, līdz Ņujorkai, Grieķijai un Latvijai mūsdienās.

Latviešu filmu seanss Rīgas Kinomuzejā noslēgsies plkst. 16, kad tiks demonstrēta režisora Rolanda Kalniņa filma "Piejūras klimats".

"Piejūras klimats" ir filma, kuras tālāka uzņemšana tika aizliegta un kuru Rīgas Kinostudijas pagalmā sadedzināja. Tikai 1992.gadā no aptuveni 800 metriem saglābtā darba materiāla izdevās izveidot epizožu sakopojumu, kas ļauj vien minēt, kāds fenomens šī filma būtu izrādījusies, ja būtu dota atļauja to pabeigt.

Filma stāsta par trīs draugiem Ēriku, Hariju un Gunti, kuri strādā gāzes kantorī. Siržu lauzējs Ēriks pludmalē iepazīstas ar skaistuli Dainu un uzdodas par galveno inženieri, bet vēlāk pašam meli kļūst apgrūtinoši. Gāzes kantora priekšnieks Dunte, lai turētos līdzi ūdensvada kantorim, kuru cildina presē, ar sajūsmu apsveic trīs draugu vēlēšanos strādāt atpalikušā iecirknī, lai gan viņi vienkārši grib izvairīties vilkt gāzi mājā, kurā dzīvo Daina. Drīz izrādās, ka Daina patiesībā ir gāzes kantora jaunā inženiere, un Ērikam nākas no viņas bēguļot, lai nebūtu jāatzīstas melos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu