Majors: Ideja par modernu koncertzāli ir attaisnojusies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septembra beigās Rīgā atklātajā koncertzālē "Palladium" (Marijas ielā 21) notikuši jau vairāki koncerti un pasākumi, taču pasākumu organizatoru interese par jauno koncertzāli varētu būt lielāka, atklāja koncertzāles idejas autors Ģirts Majors.

Ideja par jaunu un modernu koncertzāli ir attaisnojusies

Citu organizatoru interese par "Palladium" koncertzāli nav tik liela, kā tas bija prognozēts, taču Majors tajā īpašu problēmu nesaskata, skaidrojot, ka pašiem tagad būs jārīko vairāk pasākumu, lai uzturētu zāles noslogojumu tajā līmenī, kāds tas ir bijis kopš tās pirmajiem atklāšanas mēnešiem.

""Palladium" savu darbību ir sākusi veiksmīgi, taču to nemērām pēc sanākušo apmeklētāju skaita, bet gan pēc atsauksmēm un iegūtās reputācijas. Mums būtiskas ir gan pašu apmeklētāju, gan arī mākslinieku atsauksmes, kas līdz šim ir bijušas ļoti labas, tādēļ varam secināt, ka

ideja par jaunu un modernu koncertzāli ir attaisnojusies,"

pauda Majors.

Tāpat viņš stāstīja, ka jau notikušo koncertu mākslinieki ir ļoti apmierināti ar zāles akustiku un iekārtojumu, paužot izbrīnu par to, ka zāle iepriekš bijusi kinozāle.

"Koncertzāle "Palladium" ir līdzīga tipiskai angļu koncertzālei, kādu arī vēlējāmies radīt Rīgā. Negribējām radīt kaut ko pilnīgi jaunu un nezināmu, jo mūsu galvenais mērķis bija radīt mājīgu vietu mūziķiem, līdzīgi kā tas ir daudzviet Anglijas koncertzālēs," vēstīja Majors.

Populārākie pasākumi

No līdzšinējiem koncertzālē "Palladium" notikušajiem pasākumiem apmeklētāju vidū populārākais bijis "Radio 101" rīkotais pasākums "Green Autumn" un britu dziesminieka Džeimsa Blanta koncerts. Kopš septembra "Palladium" uzstājusies arī grupa "FM Belfast" no Islandes, Igaunijas grupa "Ewert And The Two Dragons", britu mūziķe Anna Kalvi, bet šogad vēl koncertzālē viesosies producentu duets "Mt Eden", grupa "Iļģi" un kanādiešu grupa "Austra".

Decembrī "Palladium" koncertzālē notiks arī bērniem veltītais pasākums "Ziemassvētki brīnumskapī", bet 21.decembrī grupas "PeR" koncerts.

Jaunā zālē plānota 1600 cilvēkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu