Marts Kristiāns Kalniņš uzstājas kopā ar savu meitu Līvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

2.decembra pēcpusdienā Kaņepes kultūras centrā notika albuma «Mazie Ziemassvētki» prezentācija. Tajā piedalījās arī grupas «Autobuss Debesīs» solists Marts Kristiāns Kalniņš un viņa astoņus gadus vecā meita Līva.

Šī bija viena no pirmajām reizēm, kad dziedātāja Marta Kristiāna Kalniņa meita Līva dziedāja publikas priekšā, tāpat arī viena no pirmajām reizēm, kad meitenīte to darīja kopā ar savu tēti.

«Protams, ka man pašam arī ir svētku sajūta, kā jau jebkuram vecākam, kura bērns sper pirmos muzikālos soļus. Ir dots uzdevums nodziedāt dziesmu, bērnam bieži vien nav tik tuvs dziesmas teksts mirklī, kad to iedod un ir jāmācās. Jāprot izdomāt uzdevumu, kā likt sajust un iztēloties to, par ko ir dziesmiņa. Tas ir grūts uzdevums jebkuram vecākam, jo dziedāt nenozīmē vienkārši nodziedāt, dziesma ir informācija, kuru jādzied tā, lai ziņojums tiktu nodots tālāk cilvēkiem, lai pēc tam klausītāji var iztēloties savu stāstu,» skaidro Marts Kristiāns Kalniņš.

Foto: Nauris Garkaklis

Marts uzsver, ka albums «Mazie Ziemassvētki» nav akcentēts uz perfekto, jo to mēs dzirdam katros Ziemassvētkos gan radio, gan lielveikalu burzmā. Rakstot albumu, latiņa netika celta augsta, jo galvenais bija nepazaudēt sirsnību un vienkāršību, jo viss perfektais vienā mirklī paliek neinteresants.

«Ar to es nevēlos teikt, ka albums nav ierakstīts kvalitatīvi, vienkārši bērniem ir savi resursi un viņi ir tādi, kādi viņi ir. Man kā tēvam galvenais bija ideja, kad man piedāvāja iesaistīties, uzreiz piekritu, jo vēlējos savam bērnam iemācīt izstāstīt kādu no svētku stāstiem,» atklāj Marts.

Ierakstā dzirdētais ir Līvas sākuma soļi dziedāšanā, meitenei arī uzstāšanās prezentācijā bija viena no pirmajām reizēm publikas priekšā, tāpat kā dziedāšana kopā ar populāro tēti.

Foto: Nauris Garkaklis

«Albumā dziedātais ir Līvas sākuma soļi, daudz kas jau ir atkarīgs no pierašanas, no tā, ka citi bērni klausās, vienīgās zāles, lai apkarotu stresu, ir pati skatuve, tas ir labākais rūdījums, jo vairāk kāp uz skatuves, jo mazāk baidies. Teorija ir tikai teorija, kura ir jāpārvalda, bet prakse ir tā, kas bērnam iemāca sajust dziesmu un dot emocijas,» aizdomājas Marts.

Marta Kristiāna astoņus gadus vecā meita Līva ne tikai dzied, bet spēlē arī klavieres un vijoli. Dziedāt Līva sākusi tikai nesen, un atvēršanās process uz skatuves nav tik ātrs kā varbūt citiem bērniem, bet Marts par to neuztraucas, viss mainās, ejot laikam.

Foto: Nauris Garkaklis

«Ja nedarīsi - nesasniegsi rezultātus, rezultāti rada prieku un gandarījumu un vēlmi turpināt. Šodien redzu, ka ir rezultāts, mana meita priecājas un arī man ir prieks,» smaida Marts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu