Latvijas Pasta akcionārs atsauc uzņēmuma valdi (52)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien VAS "Latvijas Pasts" ārkārtas akcionāru sapulcē uzņēmuma valdei izteikta neuzticība un nolemts to atsaukt, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja Satiksmes ministrijas (SM) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šādu lēmumu SM valsts sekretārs Nils Freivalds pieņēma, jo Latvijas Pasta vadība nav spējusi vienoties par uzņēmuma turpmāko saimniecisko darbību, kā arī nepārtraukti mainījusi savus lēmumus.

Vēl pirms akcionāra lēmuma atsaukt uzņēmuma vadību, Latvijas Pasta valdes locekle Dita Danosa bija iesniegusi SM savu atlūgumu.

Ņemot vērā kapitālsabiedrības valdes nespēju sniegt konkrētu risinājumu finansiālās situācijas uzlabošanai, lēmuma pieņemšana par Latvijas Pasta turpmāko saimnieciskās darbības modeli uz laiku atlikta. Uz nākamās nedēļas Ministru kabineta sēdi tiks sagatavots starpziņojums par Latvijas Pasta darbību.

Lemjot par uzņēmuma spēju darboties, akcionārs iecēlis jaunu valdi - amatpersonas, kuras strādā SM resorā. Valdes priekšsēdētājs būs SM Iekšējā audita un kvalitātes vadības departamenta direktors Aivars Veiss, bet valdes locekļi - SM Investīciju departamenta direktore Ilze Aleksandroviča un starptautiskās lidostas "Rīga" valdes loceklis Toms Nāburgs.

Kā ziņots, Latvijas Pasta jauno valdi SM apstiprināja šā gada 8.jūlijā. Par Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāju tika iecelta Maiga Dzērvīte, bet valdes locekļu pienākumus pildīja Līga Antāne, Dita Danosa un Inga Šīna.

Iepriekšējais Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Ivars Krauklis aprīlī nolēma pamest šo amatu, savukārt 1.jūlijā Satiksmes ministrija akcionāru sapulcē pieņēma atbrīvot Latvijas Pasta valdi no amata. Pēc abpusējas vienošanās no 1.jūlija tika atbrīvots Latvijas Pasta valdes loceklis Juris Bērziņš, bet no 8.jūlija - Raitis Avots.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu