Latviju apmeklēs Junkers un Tusks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai atklātu Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē, Rīgā nākamā gada 8.janvārī ieradīsies Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers un Eiropas Padomes prezidents Donalds Tusks, pastāstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Plānots, ka šīs

vizītes laikā tiks arī apspriests jautājums par ES lomu pasaulē.

«Būtisks jautājums saistībā ar ES lomu pasaulē ir par Austrumu partnerību. Skaidrs, ka ar katru valsti būs jāstrādā atsevišķi, jo runa ir par reģionu, kur visām valstīm nevar būt vienota pieeja. Tāpat skaidrības nav par to, kādi procesi turpmāk gaidāmi Ukrainā,» sacīja Straujuma.

Premjere arī informēja, ka ar abām ES augstajām amatpersonām panākta vienošanās, ka nākamā gada 27.maijā paredzētā ES Digitālā asambleja notiks Latvijā.

Divpusējās tikšanās laikā Straujuma un Tusks trešdien apsprieda Latvijas prezidentūras prioritātes - konkurētspējīga Eiropa, digitāla Eiropa un iesaistīta Eiropa, kā arī Tuska plānus Eiropadomes priekšsēdētāja amatā.

Tāpat spriests par prezidentūras ietvaros Rīgā plānoto Austrumu partnerības samitu, kurā «jādod stingrs signāls par Austrumu partnerības politikas turpināšanos un ES atbalstu Austrumu partnerības valstu reformu centieniem».

Jau ziņots, ka Straujuma trešdien tikās ar Junkeru un Tusku, lai apspriestu Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā risināmos jautājumus.

Latvija būs ES Padomes prezidējošā valsts nākamā gada pirmos sešus mēnešus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu