«Boko Haram» uzbrukumā Nigērijā dzīvību zaudējuši vismaz 150 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nigērijas islāmistu grupējuma «Boko Haram» uzbrukumā Damaturu pilsētā, valsts ziemeļaustrumos, šonedēļ dzīvību zaudējuši vairāk nekā 150 cilvēki, arī 38 policisti, trešdien pavēstīja glābšanas dienesta pārstāvis un avots mediķu aprindās.

Pēc pirmdien notikušā uzbrukuma morgā nogādāti 115 cilvēku līķi. Tiesa gan,

pagaidām nav skaidrs, vai tie ir nemiernieki vai civilpersonas.

Dzīvību zaudējuši arī seši karavīri, apliecināja avoti.

«Policistu rindās dzīvību zaudējuši 38 cilvēki,» sacīja Nigērijas federālās policijas preses pārstāvis Emmanuels Odžukvu.

Vairums policistu nogalināti bāzē Gudžbas ceļa rajonā, sacīja amatpersona, apstiprinot aculiecinieku teikto, ka ir noticis uzbrukums šai bāzei.

Kaujinieki, kas uzbrukumu sākuši pirmdien plkst.4.45, nodedzinājuši policijas kazarmas, pastāstīja vietējais iedzīvotājs Umars Sada.

Domājams, ka vairums 115 bojāgājušo, kuru līķi tika nogādāti morgā, ir nemiernieki, sacīja informācijas avots mediķu aprindās.

«Glābēju komandas turpina pilsētas apkaimes brikšņos meklēt nogalināto līķus. Kā šķiet,

cilvēki, cenšoties bēgt, gājuši bojā no ložu šāvieniem,»

viņš paskaidroja.

Grupējums «Boko Haram» - tā nosaukums tulkojams kā «Rietumu izglītība ir aizliegta» - vēlas izveidot islāma valsti Nigērijas musulmaņu apdzīvotajos ziemeļos.

Kopš sacelšanās 2009.gadā grupējuma kaujinieki ir nogalinājuši jau vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Valsts armija jau vairāk nekā gadu piedalās kaujās valsts ziemeļaustrumos, lai apspiestu nemierus, bet šai operācijai ir ļoti maz panākumu, un kaujinieki pēdējo mēnešu laikā veikuši vairākus asiņainus uzbrukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu