Ēģiptietis: tautas cerības izrādījušās veltas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Pie mums pašlaik klājas ļoti, ļoti slikti, un esam satriekti par to, kas notiek," pēc nemiernieku izklīdināšanas Ēģiptes galvaspilsētas Kairas Tahira laukumā sarunā ar portālu TVNET teic Kairas iedzīvotājs Mahmuds Saieds, kurš tūrisma sezonas laikā kūrortpilsētā Šarm el Šeihā strādā par gidu.

"Kā lai es paskaidroju, kas te notiek? Tā ir grūta tēma," telefonsarunā saka Mahmuds, uzsverot - viņš un daudzi citi ēģiptieši uzskata, ka, nošaujot vienpadsmit nemierniekus, valdošā vara - militāristi - rīkojušies ļoti muļķīgi, tādējādi izraisot valsts iedzīvotāju dusmas un neapmierinātību.

"Cerējām, ka pēc revolūcijas, kuras laikā gāza mūsu prezidentu Mubaraku, klāsies labāk, taču diemžēl nekā," secina Mahmuds, piebilstot - visi gaida 28.novembrī paredzētās vēlēšanas. "Nevar saprast, vai pēc tām būs labāk, vai arī dzīvosim kā pirms revolūcijas. Katrā ziņā valstī pašlaik visu nosaka armija un viņi grib valdīt arī turpmāk, neatdodot varu parlamentam un prezidentam, kuru vajadzētu ievēlēt pēc iespējas ātrāk. Tie cilvēki, kas protestēja Tahira laukumā, gribēja panākt ātrākas prezidenta vēlēšanas."

Tūristu kūrortos viss mierīgi

Taujāts, vai Kairā notiekošos nemierus jūt arī Šarm el Šeihā, gids atbild nomierinoši: "Kaira no mums ir tālu, un te neviens neko nedara - nedz protestē, nedz šauj. Viss ir mierīgi. Arī uz ielām ir tikai ierastie armijas posteņi, kas rūpējas par kārtību." Taču spriedze valdot visā valstī - to labi apzinās arī pats Mahmuds, atklājot, ka Kairā dzīvo viņa ģimene un mazā meitiņa.

Jāatgādina, ka Ēģiptē jau vairākas dienas pēc kārtas turpinās protesti pret valdošo militāro režīmu, kurš varu valstī pārņēma pēc prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas. Iedzīvotāji ir sašutuši, ka no viena autoritāra režīma nonākuši cita režīma pakļautībā, un pieprasa varas nodošanu tautai. Protestos nedēļas nogalē dzīvību zaudējuši vismaz 33 cilvēki.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu