Hyundai un Kia kopš dibināšanas pārdevušas turpat 100 miljonus auto

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas lielākais automašīnu ražotājs «Hyundai Motor» un tās grupas uzņēmums «Kia Motors» 54 gadu laikā kopš dibināšanas ir pārdevuši nepilnus 100 miljonus automašīnu, pirmdien, atsaucoties uz kompāniju paziņojumu, vēstīja Ķīnas ziņu aģentūra «Sjiņhua».

Abas lielākās Dienvidkorejas autobūves kompānijas līdz marta beigām kopš savas darbības sākuma 1962.gadā pasaules tirgū ir pārdevušas 99,7 miljonus automašīnu.

«Hyundai» ir pārdevis 64,02 miljonus automašīnu, bet «Kia», kurā «Hyundai» pieder nepilni 34% akciju, pārdevis 35,68 miljonus spēkratu.

Gaidāms, ka aprīlī abu kompāniju kopējais pārdošanas apmērs pārsniedz 100 miljonu automašīnu atzīmi, teikts kompāniju kopīgajā paziņojumā.

10 miljonu spēkratu pasaules tirgū atzīmi «Hyundai» un «Kia» sasniedza 1993.gadā, bet 2008.gadā tika pārsniegta 50 miljonu atzīme. Lielāku pārdošanas apmēra pieaugumu kompānijas uzrāda kopš 2000.gada.

Pērn otro gadu pēc kārtas «Hyundai» un «Kia» kopā pasaules tirgū pārdeva vairāk nekā astoņus miljonus automašīnu, kļūstot par pasaulē piekto lielāko autoražotāju.

Kopš 1998.gada abu autoražotāju pārdošanas apmērs ārējos tirgos ir lielāks nekā Dienvidkorejā, un pašlaik tas veido vairāk nekā divas trešdaļas no kopējā pārdošanas apmēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu