Iepriekš nedzirdēti fakti par telenoveli «Mīlas viesulis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Telenovele «Mīlas viesulis» («Sturm der Liebe»)
Telenovele «Mīlas viesulis» («Sturm der Liebe») Foto: ARD/Kristofs Arnolds

Telenovele «Mīlas viesulis» («Sturm der Liebe») pirmo reizi tika pārraidīta 2005. gadā un kopš tā laika ir kļuvusi par vienu no no skatītākajiem seriāliem visā Eiropā. Tā kā «Mīlas viesuļa» skatījumu skaits un fanu pulks tikai turpina augt, esam apkopojuši vairākus aizraujošus faktus, kuri iepriekš nav dzirdēti.

«Mīlas viesulis» jau gandrīz piecpadsmit gadus priecē visu paaudžu skatītājus. Katrā sezonā seriāla centrā ir kāds jauns pāris, par kura mīlas stāstu vēsta sezonas epizodes. Katram seriāla pārim ir kopīga unikāla mīlas dziesma, kas apvieno abus varoņus.

Lai gan sākotnēji Vācijas kanāls «ARD» tika nopietni kritizēts par «Mīlas viesuļa» triviālo scenāriju un stīvajām ainām, seriāls rekordātrumā guva milzīgus panākumus vietējā tirgū.

«Mīlas viesulis» aizrauj fanus ne tikai Vācijā un Latvijā, bet arī daudzās citās Eiropas valstīs. Līdz šim veiksmīgā telenovele ir pārdota 20 valstīs. Piemēram, Itālijā šo seriālu sauc par «Tempesta d’amore», savukārt Beļģijā «Storm of Love». 2016. gadā «Mīlas viesulis» tika pārdots Ungārijas un Rumānijas televīzijai.

Sākotnēji televenovele tika plānota kā seriāls ar 100 sērijām. Sakarā ar lielajiem «Mīlas viesuļa» panākumiem tas vairākas reizes tika pagarināts, taču seriāla veidotāji joprojām neplānoja to izvērst vairāk kā 1000 sērijās. Tā kā pirmajos sešos mēnešos «Mīlas viesulis» ieguva vairāk nekā trīs miljonus skatītāju un regulāri tika pārsniegti gaidāmie rādītāji, seriāls joprojām tiek rādīts arī šodien.

«Firstenhofas» viesnīca, kur galvenokārt notiek seriāla darbība, reālajā dzīvē nav viesnīca, bet gan kādas ģimenes privātīpašums Dienvidrietumu Vācijā, netālu no Austrijas robežas.

Nams tiek uzņemts tikai āra ainām, savukārt visas epizodes, kuras notiek viesnīcas iekštelpās, tiek filmētas Bavārijas filmu studijā Minhenē. Pats privātīpašums apmeklētājiem nav pieejams, un jebkādas norādes par viesnīcu tiek noņemtas, līdzko ir beigta filmēšana.

Seriālu veido 130 cilvēki. Tam ir 7 režisori, kuri mainās sezonu gaitā. «Mīlas viesuļa» scenāriju rada galvenais rakstnieks Peters Suss un viņa komanda, kas sastāv no aptuveni 40 dramaturgiem un autoriem.

Seriālam par godu regulāri tiek izdotas arī dažādas grāmatas un foto albumi, kuru scenārijs balstās uz seriāla notikumiem. Bieži vien autori, kuri izdod grāmatas par telenoveles notikumiem, paliek anonīmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu