Latvijā prezentēts jaunais «Ford Mondeo»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford

Aizvadītajā piektdienā, 28.novembrī, ar krāšņu pasākumu Rīgā tika atklāts jaunais Ford Mondeo, kas Rīgā tika prezentēts vienlaikus ar tā ienākšanu Eiropas tirgū.

Latvija izceļas pārējo Baltijas valstu vidū, jo auto pašlaik ir pieejams tikai Latvijā, bet, piemēram, Igaunija tikai vēl gaida savu Ford Mondeo «uznācienu». Jaunais modelis, kurš, starp citu, ir starp astoņiem «Latvijas Gada auto 2015» finālistiem, izceļas ar jaunās paaudzes sasniegumiem, jaudīgu dzinēju un īpašiem dizaina risinājumiem.

Ko piedāvā jaunais Mondeo

Jaunajā Ford Mondeo pirmo reizi Eiropā tiek izmantota Ford adaptīvā priekšējā apgaismojuma sistēma ar LED lukturiem, kuru spīdēšanas leņķis un intensitāte pielāgojas braukšanas videi. Šī sistēma automātiski izvēlas vienu no septiņiem iestatījumiem atbilstoši automobiļa braukšanas ātrumam, salona apgaismojumam, stūres pagrieziena leņķim, attālumam līdz priekšā esošajam automobilim un tam, vai vējstikla tīrītāji ir ieslēgti.

Priekšējo lukturu gaismas stars ir garāks un taisnāks, lai nodrošinātu labāku redzamību tālumā, braucot ar lielu ātrumu. Vienlaikus gaismas stars ir izstiepts virzienā uz leju, lai intensīvāk izgaismotu brauktuvi automobiļa tuvumā, braucot pa pilsētām. Lēni braucot pagriezienos, sistēma gaismas staru pavērš brauktuves malas virzienā, lai ļautu labāk pamanīt riteņbraucējus un gājējus, bet, ātri braucot pagriezienos, priekšējie lukturi pavērš gaismas staru līkuma virzienā.

Kā prezentācijas pasākumā atzina vakara vadītāja Anna Rozīte, viena no labākajām auto priekšrocībām, ko noteikti novērtēs sievietes, ir īpašā parkošanās sistēma. Mondeo ir aprīkots ar uzlabotu aktīvo parkošanās palīgsistēmu, kas atpazīst atbilstoša (pietiekama) izmēra stāvvietas brauktuves malā un var iestūrēt automobili stāvvietās gan paralēli, gan perpendikulāri pārējiem auto. Tāpat jāatzīmē jaunā Mondeo pirmssadursmes palīgsistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju, kas dod savu ieguldījumu satiksmes drošības uzlabošanā.

Dzinēju klāsts

Mondeo dzinēju klāstā šobrīd ietilpst 1,5 litru un 2,0 litru benzīna EcoBoost dzinēji, savukārt 1,0 litra EcoBoost benzīna dzinējs, kas šogad jau trešo reizi pēc kārtas savā klasē ieguva titulu «Starptautiskais gada dzinējs», būs pieejams 2015.gada sākumā. ECOnetic modelis būs pieejams ar 1,6 litru dīzeļdzinēju, kura CO2 izmešu daudzums būs tikai 94 g/km. Tāpat būs pieejams arī 2,0 litru TDCi dīzeļdzinējs ar 210 ZS.

Jaunā Ford Mondeo klāstu sākumā veidos Trend un Titanium aprīkojuma līmeņa modeļi, kā arī pirmais Mondeo hibrīds. No nākamā gada būs pieejami arī Ambiente un Business Edition modeļi, kā arī papildu benzīna dzinēji un dīzeļdzinēji ar pilnpiedziņu.

Jāatzīmē, ka pirmo Mondeo Eiropā sāka tirgot 1993.gadā, to prezentējot kā izteikti eiropeisku automobili. Pēdējo astoņu gadu laikā Ford Mondeo ir saņēmis 21 balvu, piemēram, 2007.gadā britu žurnāls «Auto Express» to atzina par labāko Ford automobili, daudzi to ir atzinuši par labāko universāli un labāko ģimenes auto. Pazīstamais žurnāls «Top Gear» 2007.gadā Ford Mondeo atzina par gada auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu