Māri Sirmo dziesmusvētku padomē nomainīs Kaspars Ādamsons

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dziesmu un deju svētku padomes sastāvā plānots iekļaut koru nozares pārstāvi diriģentu Kasparu Ādamsonu, liecina Kultūras ministrijas sagatavotais projekts, ko valdība skatīs otrdien.

Projekts paredz precizēt dziesmusvētku padomes sastāvu, ņemot vērā padomes priekšsēdētāja vietnieka, vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku mākslinieciskās padomes priekšsēdētāja Māra Sirmā lūgumu atbrīvot viņu no darbības padomē.

Kaspars Ādamsons padomē būs koru nozares pārstāvis. Nacionālais kultūras centrs no izvirzītajiem pretendentiem viņu atzina par konkursa uzvarētāju koru nozares jomā. Ādamsons ir vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku virsdiriģents un Limbažu koru apriņķa virsdiriģents.

Padomes locekļu vidū būs arī citas izmaiņas. Ņemot vērā jauno valdību, padomes sastāvā iekļaus izglītības ministru Kārli Šadurski un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu.

Padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu