Maza augumā, bet ar spēcīgu balsi – Žanna Blagoveščenska

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamajā dienā, uzreiz pēc lielā notikuma – rezultātu paziņošanas starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis 2006 – PUFF satikās ar meiteni Žannu Blagoveščensku, kura šogad pārstāvēja Latviju un 15 dalībnieku konkurencē ieguva 7. vietu.

P.S. Saruna ar Žannu notiek krievu valodā. Kad jautāju, vai viņa prot runāt latviski, meitene atbild: Māku, tikai ļoti lēni sanāk!

Žanna Blagoveščenska

Vecums: 21 Augums: 1,60 m Horoskops: Jaunava Acu krāsa: pelēka Hobiji: teniss Dzīvo: Daugavpilī Mīļākais izteiciens: Viss būs labi! Autoritātes mūzikā: Diana Krall, Natalie Cole, Alicia Keys un Jamiroquai Moto: Iet uz priekšu un, spītējot visiem šķēršļiem, neapstāties.

Vakar noslēdzās Jaunais vilnis. Kā jūties?

Ja godīgi, esmu ļoti nogurusi.

Vai esi apmierināta ar rezultātu?

Jā, jo šogad Jaunajā vilnī bija ļoti stipri konkurenti. Septītā vieta ir labs sākums manai mūziķes karjerai.

Uz skatuves izskatījies nobijusies.

Pamatīgi uztraukusies biju pirmajā dienā – kā nekā daudz cilvēku. Bet jau otrajā dienā uzkāpt uz skatuves bija vieglāk.

Ko darīji pirms uzstāšanās?

Neko īpašu. Centos nomierināties, bet balss dēļ izdzēru 50 gramus konjaka. Tas tiešām palīdz! Un, pirms kāpu uz skatuves, pārmetu krustu.

Kādas ir tavas attiecības ar Raimondu Paulu?

Ļoti labas. Pēc uzstāšanās Jaunajā vilnī viņš mani paslavēja un pateica, ka uzstājos ļoti labi, ka tas ir labs sākums. Tieši Raimonds Pauls mani pamanīja konkursa Slavjanskij bazar atlases kārtās un piedāvāja piedalīties Jaunajā vilnī.

Kā nokļuvi līdz Jaunā viļņa finālam?

Tas izdevās ar trešo reizi. Pirmajā reizē, kas bija aizpagājušajā gadā, iekļuvu pusfinālā, kas notika Maskavā. Uz turieni bija jāsūta savi dziesmu ieraksti, žūrija noklausījās un nolēma, kas turpinās sacensties šeit – Jūrmalā. Pagājušogad arī iekļuvu pusfinālā, bet tikai šogad paveicās. Trešo reizi braukt uz Maskavu pierunāja tētis, arī konkursa direktors Aleksandrs Rumjancevs zvanīja. Pusfināls notika Maskavas klubā Meteļica, un tajā pavisam piedalījās 128 dalībnieki no visas pasaules.

Cik dalībnieku no Latvijas bija pieteikušies pusfinālam?

No Latvijas bija trīs dalībnieki: es, meiteņu grupa Princess no Daugavpils un puišu grupa PRego no Rīgas.

Kurš no dalībniekiem bija tavs favorīts?

Protams, amerikāniete! Anželai La Rose ir ļoti skaists balss tembrs. Uz skatuves viņa jūtas kā profesionāle, un to uzreiz var pamanīt. Vēl patika, kā dziedāja armēnis Amjans Razmiks. Žēl tikai, ka mēģinājumos viņš nodziedāja daudz labāk nekā uzstājoties. Amjans ir beidzis konservatoriju, kur mācījies klasisko vokālu.

Ko ieguvi, piedaloties Jaunajā vilnī?

Ir pazudis lielais uztraukums, kas bija uzstājoties. Ļoti daudz iemācījos no galvenā Jaunā viļņa režisora Aleksandra Revzina, ar kuru sanāca sadarboties.

Ko domā par pagājušā gada uzvarētāju?

Intaru Busuli? Nesen biju uz viņa koncertu, kur viņš dziedāja džezu, – ļoti patika.

Vai domā mācības saistīt ar mūziku?

Tikko pabeidzu Daugavpils mūzikas koledžu. Skolas laikā domāju stāties Mūzikas akadēmijā, bet tagad vairs ne! Sapratu, ka klasiskā mūzika nav mans aicinājums. Visvairāk mani aizrauj džezs! Tagad strādāšu pie sava albuma, kurā būs iekļautas tikai pašas sacerētās dziesmas.

Kā rodas tavas dziesmas?

Dziesmas rodas brīžos, kad man ir vai nu ļoti slikts garastāvoklis, vai tieši pretēji – ļoti jautrs.

Par ko ir tavas dziesmas?

Protams, par mīlestību.

Vai kādreiz esi bijusi nelaimīgi iemīlējusies?

Jā. Tas bija skolas laikā, man bija 13 gadu.

Kādi puiši tev patīk?

Ar labu humora izjūtu, labsirdīgi, inteliģenti. Viņiem ir jāspēj mani aizstāvēt jebkurā dzīves situācijā, kad man tas ir nepieciešams.

Ar ko tevi var iekārdināt?

Mīlu labi un garšīgi paēst. It īpaši garšo saldumi.

Kāda biji bērnībā?

Daudz raudāju un niķojos! Īpaši neesmu mainījusies. (Pasmaida.)

Ko vēlies sevī mainīt?

Gribu kļūt emocionāli stiprāka.

Vai tev ir talismans?

Nav! Ticu tikai saviem spēkiem.

Kādu sevi iedomājies pēc gadiem 10?

Ceru, ka būšu veiksmīga dziedātāja, kura uzstāsies ne tikai Latvijā. Būs uzlabojies arī mans finansiālais stāvoklis. Noteikti ļoti daudz ceļošu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu