Trešās Eiropas koru olimpiādes atklāšanas koncertu vēlas rīkot Gaismas pilī

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešās Eiropas koru olimpiādes atklāšanas koncerts varētu notikt Gaismas pilī, preses konferencē par olimpiādi stāstīja tās mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags. Diriģents stāstīja, ka, lai gan pašlaik notiek sarunas par to, kur koncertu rīkot, viņš ar kolēģiem pasākumu iecerējis Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. «Es noteikti ceru uz sava drauga Uģa Brikmaņa filozofiju, kā padarīt šo mūsu vērtību, šo nacionālo spēku, mūsu Dainu skapi saprotamu visai pasaulei,» stāstīja Vanags.

Olimpiādes un arī konkursa «Nāciju Grand Prix Rīga 2017» laikā Rīgā dažādās vietās norisināsies koru skates, kurās klausītāji varēs dzirdēt koru sniegumu dažādās kategorijas. Konkursi norisināsies gan Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Rīgas Kongresu namā, kā arī Rīgas baznīcās.

Olimpiādē paredzēts arī Sakrālās mūzikas koncerts Rīgas Domā, kas Pasaules koru olimpiādē nebija iespējams baznīcas remonta dēļ. Īpaši mākslinieciskais vadītājs izcēla olimpiādē plānoto bērnu un jauniešu koncertu «Arēnā Rīga». Paredzēts, ka tajā piedalīsies tūkstošiem dziedātāju no visas pasaules, kā arī jauniešu simfoniskais orķestris un atpazīstami solisti, piemēram, dziedātāja Aminata. «Iecere jau ir uzsākta. Jauniešiem ļoti atsaucīgais komponists Uldis Marhilēvičs kopā ar Guntaru Raču jau pašlaik strādā pie kopdarba, ko šie kori varētu atskaņot koncerta noslēgumā,» stāstīja Vanags.

Noslēgumu konkursā paredzēts veidot lielu festivālu kori, kuru vadītu starptautiska diriģentu komanda.

Organizatori olimpiādē vēlas panākt arī to, lai ciemiņu koru koncerti notiktu arī reģionālajās koncertzālēs. Piemēram, Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» kopā varētu sadziedāties viens Liepājas koris un divi vai trīs ārvalstu kori. Līdzīgi tas varētu notikt arī pārējos reģionos, atklāja Vanags.

3.Eiropas koru olimpiāde un «Nāciju Grand Prix Rīga 2017» Rīgā nākamgad norisināsies no 16.jūlija līdz 23.jūlijam. Eiropas koru olimpiādē spēkosies kori no Eiropas, startējot gan atklātajā, gan augstāka līmeņa konkursā. Savukārt «Nāciju Grand Prix» sacentīsies kori no visas pasaules, kuri jau ir guvuši uzvaras starptautiskos koncertos.

Eiropas koru olimpiāde notek reizi divos gados. Tās ideja ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām. Iepriekš olimpiāde norisinājās Magdeburgā, Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu