«Vienotībā» Āboltiņas lēmumu vērtē pozitīvi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Vienotībā» esošās priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas lēmumu nekandidēt uz partijas līderes amatu ārkārtas kongresā vērtē pozitīvi, liecina partijas biedru aptauja.

Saeimas deputāts Andrejs Judins atzina, ka problēmas partijā ir saistītas gan ar valdi, gan tās priekšsēdētāju. «Man būtu lielāks pārsteigums, ja viņa šādu lēmumu nepieņemtu. Tā ir viņas izvēle kā šo lēmumu pasniegt - vai sasaistīt ar «Žannu D'arku» vai kā, bet lēmums ir pareizs,» komentēja Judins. Viņš nejūt, ka partijas vadītāja saprot, ka ir līdzvainīga partijas nedienās. «Es domāju, ka viņa kandidēs [uz amatu valdē], bet vai tas būs par labu «Vienotībai», grūti spiest,» neslēpa deputāts.

Eiroparlamentāriete Inese Vaidere piekrīt Āboltiņas lēmumam, jo, «ja partija vēlas restartu, tad par sliktu nenāktu nomainīt arī partijas vadību». Tomēr Vaidere uzsvēra, ka Āboltiņai ir milzīga politiskā pieredze, un lai arī viņas darbībā ir bijušas kļūdas, pozitīvo lietu ir bijis daudz vairāk, un viņa noteikti varētu dot pienesumu, strādājot kā valdes locekle. «Viņa neapšaubāmi ir gudra sieviete, un viņai vēl arvien partijā ir gana augsts reitings, īpaši to biedru vidū, kuri nav iesaistījušies apmelnošanas kampaņā pret viņu,» sacīja Vaidere.

Partijā ir daudz labu un izglītotu cilvēku, tādēļ Vaidere tic sekmīgam partijas atjaunošanās procesam. Uz jautājumu par nākamā priekšsēdētāja veicamajiem darbiem, viņa norādīja uz spēju uzreiz ļoti uzmanīgi ieklausīties partiju nodaļu viedoklī un arī doties tajā virzienā.

«Ir jāieklausās cilvēkos un jāsaprot, ko viņi grib - izglītība, veselība, aizsardzība, ekonomikas attīstība, ir ļoti svarīgas un ar tām arī jādarbojas. Nav tā, ka nepieciešams ņemt slotu un aizslaucīt visu, vienkārši jāieklausās cilvēkos,» uzskata Vaidere.

Jau ziņots, ka «Vienotības» reitings ir noslīdējis līdz 5,5% šā gada martā. Partija zaudējusi premjera amatu. Pēc reģionālo nodaļu aicinājuma «Vienotība» pārvēlēs partijas vadību ārkārtas kongresā 4.jūnijā. Kandidāti jāizvirza līdz 18.aprīlim. Tiek pieļauts, ka par «Vienotības» vadītāja amatu varētu cīnīties bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un Saeimas deputāts Edvards Smiltēns. Pašlaik viņi abi strādā partijas valdē.

«Vienotības» priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa svētdien paziņoja, ka nekandidēs uz politiskā spēka priekšsēdētājas amatu. Partijas biedri svētdien pulcējās, lai kopīgi noskatītos Dailes teātra izrādi «Žanna d'Arka».

«Es ticu, ka «Vienotība» ir nepieciešama Latvijai un tieši tāpēc es nevienu brīdi neesmu uzskatījusi, ka iespējama atdzimšana bez reālām pārmaiņām partijā, bez reālas partijas vadītāja nomaiņas, bez reālas rindu sakārtošanas. Un tieši tāpēc es neuzskatu, un neesmu uzskatījusi, par iespējamu kandidēt uz valdes priekšsēdētāju nākamajās kongresa vēlēšanās,» teica Āboltiņa.

Āboltiņa «Vienotību» vada kopš 2011.gada marta. «Vienotība» tika izveidota 2011.gadā, apvienojoties partijām «Jaunais laiks», «Pilsoniskā savienība» un «Sabiedrība citai politikai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu