Rīgā uzstāsies dziedātāja Diona Vorvika (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

15.decembrī Rīgā, izstāžu centrā "Ķīpsala", vienīgo koncertu Baltijas valstīs sniegs amerikāņu estrādes dziedātāja un soulmūzikas dīva Diona Vorvika (Dionne Warwick), informēja koncertaģentūras "Queen of Stage" pārstāve Ieva Vītiņa.

Savā 40 gadus ilgajā dziedātājas karjerā Vorvika ir iemantojusi starptautiskas mūzikas leģendas statusu, ieguvusi piecas "Grammy" balvas un sadarbojusies ar tādām mūzikas leģendām kā Laionels Ričijs, Eltons Džons, Vitnija Hjūstone, Stīvijs Vonders, Robins Gibs, Areta Franklina, Daiena Rosa un Tīna Tērnere.

Kopš 1962.gada, kad dziesma "Don’t Make Me Over" iekaroja dažnedažādu mūzikas aptauju pirmās vietas, 60 dziedātājas izpildītās dziesmas ir bijušas topu virsotnēs un kļuvušas par zelta klasiku, ko dievina klausītāji visā pasaulē un savā repertuārā iekļauj neskaitāmi džeza, popa un roka dziedātāji.

1968.gadā Vorvika saņēma savu pirmo "Grammy" balvu par hitu "Do You Know The Way to San Jose?", un kļuva par pirmo savas paaudzes afroamerikāņu dziedātāju, kurai izdevies iegūt šo prestižo mūzikas balvu. Līdz tam šādus panākumus gūt bija izdevies tikai vēl vienai amerikāņu estrādes leģendai Ellai Fitcdžeraldai.

Uzstāšanās kopā ar Marlēnu Dītrihu 1963.gadā Olimpijas teātrī Parīzē atnesa dziedātājai pasaules slavu, un tādi hiti kā "Anyone Who Had A Hear" un "Walk On By" iegūto slavu tikai nostiprināja.

Vītiņa norādīja, ka dziedātājai ir maģistra grāds mūzikā un viņa aktīvi iesaistījusies kustībā cīņai pret AIDS.

2003.gadā tika publicēta Vorvikas sarakstītā autobiogrāfiskā grāmata "My Point of View", kurā dziedātāja apkopojusi dažādas atziņas un pārdomas par spraigajā un bagātajā skatuves mūžā piedzīvoto.

Latvijā Diona Vorvika uzstāsies savas Eiropas tūres laikā.

Video: Dionne Warwick & Jeffrey Osborn "Love Power"(1987)

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu