Sudānā nolaupītie Latvijas pilsoņi esot sveiki un veseli (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas īpašajiem sūtņiem (Ārlietu ministrijas un Drošības policijas Pretterorisma centra pārstāvjiem) izdevies panākt progresu ķīlnieku krīzes Sudānā atrisināšanas lietā. Ir iegūta apstiprināta informācija par to, ka notikusi telefonsaruna starp ANO Pasaules pārtikas programmas amatpersonām un grupējuma, kas veica nolaupīšanu, pārstāvjiem.

Pievienots ārlietu ministra teiktais

Grupējums nav izvirzījis konkrētas prasības, tādējādi noprotams, ka šis ir tikai savstarpējo pārrunu sākumposms.

Telefonsarunas laikā notikusi atsevišķa, īsa saruna arī ar nolaupītajiem Latvijas valsts piederīgajiem, kas apliecinājuši, ka ir sveiki, veseli un medicīniska rakstura palīdzība tiem šobrīd nav nepieciešama.

Par minēto faktu Ārlietu ministrija ir informējusi nolaupīto personu tuviniekus un ģimenes locekļus.

Savukārt ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, runājot par šo jautājumu ar portālu TVNET, bija visai izvairīgs un norādīja uz ķīlnieku drošību.

Ministrs atturējās runāt par to, kad ķīlnieki varētu nonākt drošībā.

Jau ziņots, ka ar mērķi risināt jautājumu par nolaupīto trīs Latvijas pilsoņu ātrāku atbrīvošanu, Sudānas Republikā turpina vizīti Latvijas oficiālie pārstāvji. Papildus tam notiek aktīvs darbs Ārlietu ministrijas vadītajā, speciāli šim gadījumam izveidotajā Koordinācijas centrā.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu