Rastorgujevs sāk jauno PK izcīņas sezonu biatlonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šodien Estersundā sāk jauno Pasaules kausa izcīņas sezonu, piedaloties pirmā posma 20 kilometru individuālās distances sacensībās.

Sacensības sāksies plkst.18.15 pēc Latvijas laika, un Rastorgujevs trasē dosies jau ar otro kārtas numuru.

Latviju sacensībās pārstāvēs vēl divi sportisti - Rolands Pužulis distancē dosies ar 74.numuru, bet Aleksandram Patrijukam ticis 91.starta numurs 102 sportistu konkurencē.

Posma turpinājumā ceturtdien notiks 15 kilometru individuālās sacensības sievietēm, sestdien gaidāmas sprinta distances, bet svētdien - iedzīšana.

Sezona tika atklāta pagājušajā svētdienā, kad pie uzvaras 2x6 un 2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensībās tika Francija.

Rastorgujevs sezonu atklāja pagājušajā sestdienā ar uzvaru IBU kausa izcīņas pirmā posma sprinta sacensībās.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās 26 gadus vecais Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Tāpat Latvijas pārstāvis pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu individuālajā distancē, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Šosezon Rastorgujevs noslēdzis četru gadu sadarbības vienošanos ar «Norvik» banku, kas kļuvusi par viņa ģenerālsponsoru.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm noslēdzis karjeru.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu