Eksperimentālā un abstraktā mūzika "Dirty Deal"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 21.novembrī, plkst.20 "Dirty Deal" Kultūras mezglā (Maskavas ielā 12/k2) norisināsies starptautisks eksperimentālās un abstraktās mūzikas vakars, tā īpašais viesis skaņu mākslinieks un komponists Kristians Galareta (Christian Galarreta) no Peru, informē Sandis Baumanis, ULVE Agency.

Kristians Galareta

Kristians Galareta, kopš 1995.gada attīstot un apskatot dažādu pakāpju "skaņu", tās uzbūvi un piesātinājumu, pārstāv Dienvidamerikas eksperimentālās un elektroniskās mūzikas skatuvi, kurā tiek uzskatīts par vienu no tās vadošajiem māksliniekiem.

Christian Galarreta from Asim΄tria on Vimeo.

Viņa darbiem raksturīgs pašizgatavotu instrumentu lietojums, "cut-up" tehnika. Tie apkopoti vairākos izdotos albumos, no kuriem liela daļa savu iznākšanu dienas gaismā piedzīvojusi caur paša Galaretas un viņa domubiedru izveidoto ierakstu izdevniecību un biedrību "Aloard?".

"Phonic Psychomimesis"

Duets "Phonic Psychomimesis", kura sastāvā apvienojušies pašmāju skaņu mākslinieki Raitis Upens un Rihards Bražinskis, darbību sākuši 2009.gada nogalē, snieguši dažus koncertus Rīgā, tostarp pagājušā gada mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros. Tam pastarpināti veidojuši skaņu efektus Māras Ķimeles izrādei "Otello" Jaunajā Rīgas teātrī, kā arī radījuši skaņu celiņu Eleonoras de Monteskjē videodarbam par Rīgas Radiotehnikas rūpnīcu, kas tika demonstrēta nupat aizvadītajā laikmetīgās mākslas festivālā "Survival Kit".

2011.gada septembrī neatkarīgā mūzikas izdevniecība "Impulsive Habitat" publiskojusi "Phonic Psychomimesis" darbu "Trainishness".

Toms Auniņš

Toms Auniņš sevi pierādījis kā plaša profila skatuves mākslinieku, no teātra drāmas un režijas līdz trokšņu mūzikas šķietamajam "neprātam".

Aizvadītajā desmitgadē daudzpusīgi darbojies vairākās pagrīdes un neatkarīgās mūzikas skatuves grupās, bet šobrīd izteiktāk pievērsies sevis paša muzikālajiem meklējumiem, kā arī dalībai avangarda grupā 1/2H 1/2W.

Ieeja no plkst. 19, ieejas maksa 2 Ls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu