Grupas "Jumprava" koncertu tūre (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

“Jumprava” kopš pagājušā gada sākumā atzīmētās grupas 20. pastāvēšanas gadadienas nav gulšņājusi uz lauriem: trīs “Jumpravas” Aigari un viens Ainars ir aizvadījuši radošu gadu.

Apliecinājums tam ir arī “Jumpravas” komponētā un Dailes teātrī uzvestā rokopera “Izredzētais”. Augusta nedēļas nogalēs piecās Latvijas pilsētās būs iespēja tikties ne tikai ar “Jumpravas” visu laiku populārākajām dziesmām, bet arī ar Dailes teātra dziedošajiem aktieriem un izrādes varoņiem, pirmo reizi ārpus teātra sienām skanot mūzikai no rokoperas “Izredzētais”.

Koncerti paredzēti šādās Latvijas vietās:

Tūres atklāšana: 3. augustā Ventspils pilsētas svētkos Reņķa dārzā, 18. augustā Alūksnes Pilssalas estrādē, 23. augustā Valmieras estrādē, 25. augustā Jēkabpils Saliņā, tūres noslēguma koncerts: 31. augustā “1. Vislatvijas Aigaru dienā” Salaspils Botāniskajā dārzā.

Koncertu ilgums plānots aptuveni 2,5 stundas.

Pirmajā koncerta daļā skanēs mūzika no rokoperas “Izredzētais”, ko kopā ar “Jumpravu” izpildīs iestudējuma galveno lomu atveidotāji aktieri Artūrs Skrastiņš, Gints Grāvelis, un dziedātāja Rudīte Būmane.

“Izredzētais” ir Bībeles stāsts mūsdienu skatījumā, pilnmetrāžas muzikāls vēstījums ar Normunda Beļska libretu, kas stāsta par vēsturiski spilgtā un Bībelē bieži pieminētā valdnieka Heroda dzīvi un ar to saistītajiem notikumiem vairāk nekā 2000 gadu senā pagātnē (kas aktuāla arī XXI gadsimtā).

Otrajā koncerta daļā “Jumprava” izpildīs savas populārākās kompozīcijas no grupas senākas un nesenākas muzikālās pagātnes. Līdzīgi kā “Jumpravas” 20 gadu jubilejas koncertu tūrē, arī šīsvasaras koncertos tiks izmantoti lielformāta ekrāni, īpaši veidota, mūziku papildinoša videografika un piedāvāta speciāla gaismas un skaņas režija.

Visi koncerti notiks Latvijas pilsētu brīvdabas estrādēs vai citās brīvdabas vietās (bez numurētām sēdvietām), un to sākums paredzēts tādos laikos, kas būtu pieņemami arī tai auditorijas daļai, kas (vēl un vairs) neapmeklē naktsklubus (vidēji – 19:00).

Biļetes uz koncertiem būs iespējams iegādāties koncertu norises vietās, kā arī tūrē iekļauto pilsētu kultūras namu kasēs (precīzāka informācija par iespējām laikus iegādāties biļetes uz koncertiem - reģionālajā presē).

Koncertu sākumā uzstāsies klaida latviešu grupa "Skandāls". Grupa dibināta tālajā 1984. gadā, tā koncertējusi dažādos latviešu pasākumos Kanādā, ASV un Eiropā, to starpā dzimtajā pilsētā Toronto. 1988. gadā "Skandāls" izdeva albumu "Vajag smērēt". Albumā tika iekļautas daudzas pazīstamas Alberta Vītola un Kārļa Brieža dziesmas, piemēram, "Tevi vien", "Tās meitenes" un "Domas par mājām". Emocionāli spilgts grupai "Skandāls" (Raitis Freimanis, Alberts Vītols, Kārlis Briedis, Mike Morrow) bija 1989. gads. Vasarā grupa devās pirmajā koncertturnejā pa Latviju dziedošās atmodas laikā. Kopā ar Latvijas populārām rokgrupām - "Jumprava", Remix un ELPA - tika spēlēti koncerti Jelgavā, Liepājā, Jūrmalā, Cēsīs un Alūksnē. "Skandāls" tālāk devās koncertēt uz Helsingborgu Zviedrijā, kur vēsturiskā Dziesmu svētku rokvakarā pirmo reizi kopā spēlēja latviešu grupas gan no Latvijas, gan arī no trimdas. Koncertā piedalījās "Remix", "Jumprava", "Jauns Mēness", "Skandāls", "Ludvigs Dzird" un Pāvils Johansons. Ziemassvētkos "Skandāls" atkal viesojās Latvijā - piedalījās "Mikrofona aptaujas" koncertā ar dziesmu "Domas par mājām" un spēlēja divus koncertus kopā ar "Jauns Mēness" un "Remix" Rīgā. 1990.gada pavasarī "Skandāls" aicināja grupu "Jumprava" spēlēt koncertus Kanādā un ASV. Viesojoties Toronto, "Jumprava" bija pat tiešajā intervijā Kanādas lielākajā mūzikas TV raidstacijā MuchMusic. "Jumprava" un "Skandāls" koncertēja Latviešu centrā un naktsklubā Diamond Club. Rīga 800 ietvaros 2001. gadā Latvijā "Skandāls" piedalījās rokmūzikas pasākumā "Rīga mēro spēkus" uz lielās skatuves 11. Novembra krastmalā 20 000 publikai, un Siguldas studijā pie Ginta Solas tika ierakstīts minialbums “Kas esi tu?”.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu