Latvijā atdzimst Jaunatnes teātris!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Nākamā gada pašā sākumā - 3.janvārī ar muzikālās izrādes «Un atkal Pifs» pirmizrādi ceļu pie mazajiem skatītājiem sāks Latvijas Jaunatnes teātris, kas turpmāk savus skatītājus gaidīs koncertzāles «Rīga» telpās.

«Latvijas Jaunatnes teātra atjaunošana ir liels radošais un profesionālais izaicinājums, taču tas ir absolūti nepieciešams, jo gandrīz ceturtdaļgadsimtu Latvijas jaunatne un bērni teātra jomā ir bijuši bāreņu statusā - viņiem domātās izrādes lielākoties tapa pēc «pārpalikuma» principa, nevis mērķtiecīgi veidojot jaunatnes kultūrpolitiku,» par ieceri atjaunot Jaunatnes teātri teic tā mākslinieciskais vadītājs un režisors Ivars Lūsis.

Pirmais iestudējums, ar ko savus skatītājus uzrunās Jaunatnes teātris, ir daudzām paaudzēm labi zināmais stāsts par sunīti Pifu un viņa draugiem. Pirmizrāde notiks 2015.gada 3.janvārī pl.13.00 koncertzālē «Rīga», kas turpmāk būs Latvijas Jaunatnes teātra mājvieta. Šajā izrādē redzēsim Lailu Kirmušku, Jūliju Ļahu, Jāni Kirmušku, Pēteri Šogolovu, Edgaru Liporu un Jāni Mūrnieku, bet jaunus aranžējumus leģendārajām Jāņa Petera un Ivara Vīgnera dziesmām veido komponists Kristaps Krievkalns. Biļetes uz pirmizrādi jau ir nopērkamas «Biļešu paradīzē».

«Esmu priecīgs un pagodināts, ka jau savas atjaunošanas pirmajā sezonā koncertzāle «Rīga» un tās skatuve kļūs par mājvietu arī Latvijas Jaunatnes teātrim, kas nu varēs ne tikai plānot savu darbību ilgtermiņā, bet arī strādāt profesionālā vidē, izmantojot visas mūsu skatuves priekšrocības», stāsta koncertzāles «Rīga» atjaunotājs un vadītājs Juris Millers.

Atjaunotais Latvijas Jaunatnes teātris tiek veidots kā projektu teātris, kas ļaus iestudējumiem piesaistīt dažādu Latvijas teātru spilgtākos aktierus un režisorus, bet skatītājiem piedāvāt daudzpusīgu repertuāru - muzikālās izrādes

«Un atkal Pifs» pirmizrādei sekos muzikālā izrāde «Žanna d’Arka», bet nākamajā sezonā iecerēti iestudējumi «Starp mums, meitenēm, runājot»,

«Suns un kaķe», kā arī citas izrādes. «Janvāra sākumā tiks izsludināts arī oriģināldramaturģijas konkurss, kurā aicināsim Latvijas dramaturgus iesūtīt savus bērnu un jauniešu dramaturģijas darbus, jo Latvijas Jaunatnes teātra mērķis ir ne tikai iestudēt labi zināmos bērnu dramaturģijas klasikas darbus, bet arī veicināt mūsdienu dramaturģijas attīstību,» piebilst Ivars Lūsis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu