"Krēslas" vampīri izsūc kinoteātrus tukšus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No piektdienas, 18. novembra, pasaules kinoteātros nonākusi "Krēslas" sāgas ilgi gaidītā ceturtās grāmatas ekranizācija - filma "Rītausma. 1. daļa" ("Breaking Dawn Part 1"). Pirmajā nedēļā filma pārspējusi daudzus biļešu ieņēmumu rekordus ASV un Kanādā, tās pirmajā demonstrēšanas nedēļā iekasējot 139,5 miljonus ASV dolāru. Šis ir piektais labākais komerciālais rādītājs kino vēsturē.

Labāku rezultātu šogad spējusi vien uzrādīt jaunākā Harija Potera sērijas filma "Harijs Poters un Nāves dāvesti. Otrā daļa" ("Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2"), kas pirmajā nedēļā nopelnīja 168 miljonus ASV dolāru.

Foto: publicitātes

"Rītausma. 1.daļa" atspoguļo tos grāmatas notikumus, kurā jaunlaulāto Bellas Svonas (Kristena Stjuarte) un vampīra Edvarda Kalena (Roberts Patinsons) laimi drīz vien aizēno nodevību un neveiksmju virkne. Pēc kāzām Bella un Edvards dodas pavadīt kaislīgu medusmēnesi Riodežaneiro, un drīz atklājas, ka Bella ir mātes cerībās. Grūtajās radībās Edvards beidzot piepilda Bellas vēlmi iegūt nemirstību. Īpašām spējām apveltītā Bellas un Edvarda meitiņa Renesmī izraisa notikumus, kas nostāda Kalenus un viņu sabiedrotos pret Voltūru vampīru klanu.

Filma "Rītausma. 1.daļa" sniedz atbildes uz jautājumiem, kuras gaidījuši miljoniem šīs sāgas kaislīgo sekotāju. "Rītausmas" otrā un visas sāgas noslēdzošā daļa uz ekrāniem iznāks 2012.gada novembrī.]

2.vietā ASV ar 22 miljoniem šonedēļ animācijas filmas "Jautrās pleznas" ("Happy Feet") turpinājums "Jautrās pleznas 2" ("Happy Feet 2"). Balsis multfilmā ieskaņojuši aktieri Elija Vuds (Elijah Wood), Robins Viljamss (Robin Williams), Pinka (Pink), Sofija Vergara (Sofía Vergara), Breds Pits (Brad Pitt), Mets Deimons (Matt Damon) u.c.

Pagājušās nedēļas līderis - sengrieķu mītu un fantastikas apvienojums 3D formāta filmā "Nemirstīgie" ("Immortals") šonedēļ noslīdējis uz 3.vietu (12,2 milj.).

Amerikāņu komiķa Adama Sandlera (Adam Sandler) jaunākā filma "Džeks un Džila ("Jack and Jill") šonedēļ 4.vietā ar 12 miljoniem, savukārt populārās kino franšīzes "Šreks" blakusprojekts - animācijas filma "Runcis Zābakos" ("Puss in Boots") Ziemeļamerikas kinoteātros noslīdējis uz 5.vietu (10,7 milj.).

6. vietu ieņēmis komiķis Bens Stilers (Ben Stiller) un filma "Kā aplaupīt debesskrāpi" ("Tower Heist"), iekasējot 7 miljonus, savukārt režisora un aktiera Klinta Īstvuda (Clint Eastwood) jaunā filma "J. Edgar" ar Leonardo di Kaprio (Leonardo DiCaprio) galvenajā lomā ar 5.9 miljoniem otrajā nedēļā tikai 7.vietā. Filma stāsta par CIP (FBI) radītāja Edgara Hūvera karjeru, sākot no 1935.gada, kad izveidota Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP), līdz nāvei 1972.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu