Ar varu cenšas atbrīvot Kairas Brīvības laukumu no demonstrantiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptes policija un armija svētdien ar asaru gāzi, stekiem un gumijas lodēm centās atbrīvot Kairas Brīvības laukumu no vairākiem tūkstošiem demonstrantu, un vismaz trīs cilvēki sadursmēs miruši no nosmakšanas, informē mediķi.

Protestētāju un likumsargu starpā izraisījušās asas sadursmes. Varasiestādes bloķējušas ceļu, kas ved uz Iekšlietu ministriju.

Kā ziņo notikuma vietā esošie korespondenti, policija un karavīri dzen protestētājus ārā no laukuma, nojauc demonstrantu uzslietās teltis un iznīcina to plakātus.

Vardarbība Ēģiptē nerimstas jau otro dienu pēc kārtas, aizvien spēkā pieņemoties protestiem pret militāro huntu.

Asiņainajās sadursmēs šajā nedēļas nogalē Ēģiptē kopumā dzīvību zaudējuši jau pieci cilvēki, bet vēl vairāki simti ievainoti.

Vardarbība aizsākās sestdien, kad policija ar asaru gāzi un gumijas lodēm mēģināja no Brīvības laukuma izklīdināt demonstrantus, kas protestēja pret Ēģiptē valdošo militāro huntu.

Divi demonstranti - viens Kairā un viens Aleksandrijā - sadursmēs tika nogalināti sestdien.

Protestētāji pieprasa, lai armija, kas pārņēmusi varu valstī pēc ilggadējā prezidenta Hosni Mubaraka demisijas, nekavējoties izziņotu datumu, kad varas groži tiks nodoti civilai valdībai.

Jau ziņojām, ka simtiem demonstrantu sestdien sapulcējās Kairas centrā, protestējot pret valsti pārvaldošo Bruņoto spēku augstāko padomi. Militārā vadība apgalvo, ka tā nodos varu civilai pārvaldei pēc prezidenta vēlēšanām, kuras vēl nav nozīmētas. Parlamenta vēlēšanas Ēģiptē sāksies 28.novembrī.

Hunta Ēģiptē pārņēma varu februārī, kad no amata atkāpās prezidents Hosni Mubaraks. Huntu - Bruņoto spēku augstāko padomi - vada Mubaraka valdības aizsardzības ministrs feldmaršals Huseins Tantavi.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu