Hélène Darroze – 2015. gada pasaules labākā šefpavāre

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nordic Star festivāla atklāšanas dienā Hélène Darroze pagatavos neatkārtojamas un greznas gardēžu vakariņas visu viesu priekšā Ziemeļblāzmas pilī; iepazīstiet lielisko šefpavāri personīgā stāstījumā par sevi un savas karjeras gājumu!

Ar nožēlu paziņojam, ka, sakarā ar piedalīšanos privātā pasākumā, Hélène Darroze ir atcēlusi festivāla atklāšanas vakariņas. Jaunākā informācija par festivāla programmu ir pieejama festivāla mājas lapā nordicstar.info un Facebook lapā Nordic Star Riga.

Esmu dzimusi Francijas dienvidrietumu daļā, Villeneuve de Marsan, Landes. Mana ģimene paaudžu paaudzēs ir saistīta ar reģionu, kas aptver zemi no Charentes līdz Spānijas Basku zemei, no Périgord un Toulouse līdz pat Langeudoc robežām.

Foto: publicitātes

Tā kā uzaugu, mācoties no trim šefpavāru paaudzēm, tad jau kopš mazotnes manī tika radīta izpratne par augstāko ēdināšanas mākslu, kā arī par to, cik cieši tā ir saistīta ar viesmīlību un tā saukto labās dzīves mākslu. Joprojām dodu priekšroku tradīcijās balstītām vērtībām, cienot senču un mana reģiona mantojumu.

Nekad neesmu izjutusi šaubas par savas dzīves saistīšanu ar restorānu pasauli. Pēc studiju beigšanas l’Ecole Supérieure de Commerce de Bordeaux Business School, es pievienojos Alain Ducasse komandai prestižajā Le Louis XV restorānā Monte Carlo. Pēc trim kopīgi nostrādātiem gadiem, dižais šefpavārs pamudināja mani uzsākt patstāvīgu darbu virtuvē – tas bija impulss manam tālākajam ceļam.

Foto: publicitātes
Ar saviem ēdieniem tiecos sniegt ne tikai gastronomisku baudījumu, bet arī radīt virtuves mākslu, kas ir piesātināta ar instinktiem, emocijām, uzticību un smalkjūtību.

Nekad neesmu izjutusi šaubas par savas dzīves saistīšanu ar restorānu pasauli. Pēc studiju beigšanas l’Ecole Supérieure de Commerce de Bordeaux Business School, es pievienojos Alain Ducasse komandai prestižajā Le Louis XV restorānā Monte Carlo. Pēc trim kopīgi nostrādātiem gadiem, dižais šefpavārs pamudināja mani uzsākt patstāvīgu darbu virtuvē – tas bija impulss manam tālākajam ceļam.

1995. gadā tēvs man pasniedza ģimenes restorāna Relais & Châteaux (Villeneuve-de-Marsan) virtuves atslēgas – un tā es kļuvu par šefpavāri ceturtajā paaudzē.

Vienmēr savā darba kultūrā esmu centusies ievērot senču dzīvesziņās paustās gudrības – izturēties ar cieņu pret sastāvdaļām, izsmalcinātām garšām un grūtu, neatlaidīgu darbu.

Ģimenes restorānā pavadītie četri gadi sniedza man iespēju pilnveidot un izstrādāt līdz vissīkākajai niansei manu kulināro stilu, lai tas būtu patiesi izsmalcināts. 1999. gada oktobrī es devos prom no savas dzimtās Landes zemes, tai skaitā, no ģimenes, lai atklātu savu personīgo restorānu Parīzē, – ceļasomā sev līdzi ņēmu ģimenē izauklētās garīgās vērtības un kultūras izpratni.

Foto: publicitātes

Kā pastāvīgo dzīvesvietu un lokalizāciju savam restorānam izvēlējos Parīzes kreiso krastu, pašā Saint-Germain des Prés sirdī, – 4 Rue d’Assas ēkā, kuru rotā vienkārša, bet eleganta fasāde. Pavisam drīz šī adrese tika pieminēta dažādos izdevumos, tai skaitā arī ievērojamajā Michelin ceļvedī, Relais et Châteaux izdevumā, kā arī valsts un starptautiskā mēroga presē, cildinot izsmalcinātās maltītes, ko spēj baudīt ikviens mana restorāna apmeklētājs.

Foto: publicitātes

2008. gadā manu uzmanību pievērsa Londona - leģendārais The Connaught Hotel prestižajā Mayfair rajonāmeklēja franču šefpavāru, kas uzņemtos vadīt franču virtuvi, sekojot šefpavāra Bourdin pēdās.

Es iemīlējos šajā 5-zvaigžņu viesnīcā kolīdz pārkāpu tās slieksni. The Connaught apvieno sevī stilu ar modernu un mūsdienīgu vīziju, sapludinot tagadni ar tradīcijām, bet saglabājot autentisku, laikam nepakļautu greznību. Izvēloties violetas, purpura un zelītas nokrāsas un koka paneļus ar ekskluzīviem Damien Hirst mākslas darbiem - «Shangri-la» un «Xanadu» - dizainere India Madhavi ir prasmīgi radījusi vidi, kurā laiks zaudē laicīgumu.

Foto: publicitātes

Es pieņēmu šīs leģendārās viesnīcas izaicinājumu; iepazīstināt Londonas vakariņotājus ar manu viesmīlību un manis gatavotajām maltītēm bija kā jauna piedzīvojuma uzsākšana. Atrašanās gan Londonā, gan Parīzē, un darba turpināšana ar manām komandām abās pilsētās katru nedēļu bija nozīmīgs solis manā karjerā.

2008. gada 14. jūlijā «Hélène Darroze at the Connaught» pirmo reizi vēra vaļā durvis, saceļot revolūciju ar sievišķīgu pieskārienu, bet saglabājot Londonas kulināro ainavu kā fonu. Fine dining, elegance un autentiska apkalpošana ir restorāna pamatelementi.

Katru dienu mani iedvesmo vislabākie Francijas l’art de la table mākslinieki, kuri rada izsmalcinātus un unikālus galda klājumus, izmantojot Mikado glāzes no Baccarat, Ord’Azur porcelāna šķīvjus ar platīna rotājumiem no Bernardaud, Balcon du Guadalquivir tējas un kafijas servīzes no Hermès. Unikāli un smagnēji sudraba galda piederumi saldajiem ēdieniem ir vienīgie priekšmeti, kurus ir radījuši angļu tradicionālās mākslas mākslinieki.

Foto: publicitātes

Šis franču gastronomijas templis Londonā ieguva 2 Michelin zvaigznes divus gadus pēc tā atklāšanas, un tas iemieso sevī eleganci, izsmalcinātību un sievišķīgumu.

Ar lepnumu iesaistos Nordic Star festivāla atklāšanas vakariņās; paldies, ka sniedziet man iespēju izvest Jūs cauri izsmalcinātu ēdienu ēdienkartei, kas atspoguļo manu noskaņu. Ar lielu prieku vēlos atklāt Jums visdažādākās garšas buķetes no vietējiem, izmeklētiem un svaigiem produktiem.

nordicstar.info

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu