Laikmetīgās mākslas festivāls "Ūdensgabali 2007"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 17.augustā, Rīgas svētku laikā uz AB dambja, peldošajā galerijā "Noass", norisināsies video un laikmetīgās mākslas festivāls "Ūdensgabali 2007".

Šis festivāls ir ikgadējs eksperimentālā video un laikmetīgās mākslas festivāls, kurš sastāv no konkursa un starptautisku programmu demonstrēšanas, sniedzot pārskatu par jaunākajiem ar kustīgo attēlu saistītiem mūsdienu mākslas darbiem.

Šogad festivālam būs piecus reiz astoņus metrus liels ekrāns, uz kura būs iespēja vērot eksperimentālo video.

Festivāla laikā tiks būvēts pontonu tilts "No Ūdensgabaliem uz Baltu nakti", kas savienos AB dambi ar Kuģu ielu.

Festivāla "Ūdensgabali 2007" programmu ievadīs svinīga tilta atklāšana, un no tā brīža cilvēkiem būs iespēja pārvietoties pa šo interesanto instalāciju, kas tiks izgaismota ar veciem televizoriem, norādīja Uldriķe.

Katru gadu festivāla laikā notiek arī eksperimentālā video konkurss, kurā piedalās mākslinieki no visas Baltijas. Konkursa galvenās balvas ieguvēju tradicionāli gaida balvas pasniegšanas rituāls. Galvenā balva ir Aigara Zemīša veidotais "bronzas ūdensgabals", kurš pirms pasniegšanas tiek simboliski papildināts ar iedvesmu, izvelkot no Daugavas spaini ūdens un ielejot tā saturu balvā.

Projekta koordinatore atzina, ka interesanta būs arī radošās darbnīcas "Interaktīvais video pilsētvidē" ("Moving image in urban environment") prezentācija, kuru vadīs divas zviedru video mākslinieces. Radošās darbnīcas pamatuzdevums būs grupā vai katram atsevišķi pētīt, ietekmēt, aktivizēt un dokumentēt sociālās un arhitektoniskās struktūras pilsētvidē.

Speciāli šim festivālam tika atlasīta arī filmu programma no "Filmform" Ziemeļvalstu video arhīva, kura laikā būs iespēja iepazīties ar desmit zviedru eksperimentālā video darbiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu