Daugavpils iedzīvotājiem vēl būs jāpiecieš nakts sacīkstes (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāris gadu laikā dragreiss kļuvis par populāru Daugavpils jauniešu nodarbošanos. Pirmās ātrumsacīkstes notika 2004. gadā, un jau trīs gadus tās periodiski tiek rīkotas Lociku aerodromā.

Sacīkšu starplaikos nepacietīgākie organizē t.s. nelegālo dragreisu. Gribētāju pavērot nakts sacīkstes automašīnu lukturu gaismā ir daudz, – uz lidmašīnu skrejceļa sacenšas aptuveni 100 automašīnas. Šajā gadījumā katrs brauc uz savu galvu un pats atbild par savu veselību.

Taču, lai gūtu jaunu adrenalīna devu, daudzi sacenšas arī pilsētas ielās tirdzniecības centra “Solo” tuvumā. Riepu atstātās melnās svītras ir vienīgais apliecinājums, ka naktī šeit notikušas sacensības. Šādi braucieni pirmām kārtām apdraud nejaušu garāmgājēju dzīvību. Ja agresīvajiem nakts braucējiem nav žēl sevis, viņi varētu padomāt par cilvēkiem, kurus var nejauši notriekt. Nemaz jau nerunājot par tuvējo māju iedzīvotājiem, kuru naktsmieru traucē nepārtrauktā motoru rēkoņa.

Ceļu policijā par šo situāciju zina – nelegālo sacīkšu rīkošana tiek konstatēta pastāvīgi. Taču līdzekļu un spēku trūkuma dēļ neesot iespējams veikt reālus pasākumus. Tagad visiem ir mobilie telefoni un, kad patruļas mašīna ierodas notikuma vietā, tur neviena vairs nav. Turklāt ceļu policijas mašīna ir labi pamanāma, bet, lai pārkāpēju pieķertu uz vietas, jāsēž slēpnī, taču tas tiks ātri atklāts. Iespējams, tuvākajā laikā ceļu policija saņems nemarķētas mašīnas, no kurām būs vieglāk novērot. Videonovērošana un citas tehnikas ierīces palīdzētu novērst pārkāpumus. Taču pagaidām pilsētniekiem būs jāpiecieš neērtības, ko viņiem sagādā neapzinīgi autobraucēji.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu