Spēlētāji pret ASK (27)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Vairāki bijušie Latvijas basketbola vicečempionu "ASK Rīga" spēlētāji gatavojas klubu sūdzēt tiesā, jo vienība nav nokārtojusi līgumos iekļautos punktus par nodokļu nomaksu. Savukārt komandas vadība sola nākamās nedēļas sākumā situāciju atrisināt.

Šonedēļ žurnāls "Kas Jauns" ziņoja, ka "ASK Rīga" basketbolistam Sandim Valteram 30 000 latu nodokļu parāda dēļ bloķēti konti un īpašumi. Tomēr pats basketbolists pie izveidojušās situācijas nav vainīgs - nodokļus nav samaksājis viņa pārstāvētais klubs. Kaut arī pēc līguma Valters ir pašnodarbinātā persona, līgumā atrunāts, ka visus nodokļus un finanšu jautājumus kārtojot klubs.

Taču aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka līdzīga situācija izveidojusies gandrīz visiem kluba esošajiem un bijušajiem spēlētājiem, turklāt vismaz divi spēlētāji gatavojas klubu sūdzēt tiesā, ja tas šīs nedēļas laikā nenokārtos nodokļu jautājumus.

"Pieprasījām, lai ar mums līdz 10. jūlijam norēķinās, tomēr vēl joprojām nekas nav nokārtots," izteicās Latvijas izlases kandidāta Jāņa Pozņaka aģents Sandijs Baškevics. "Sākotnēji komandas ģenerālmenedžeris Visvaldis Klintsons solīja, ka viss tiks nokārtots līdz 2. jūlijam, bet pēc tam - ka līdz 11. jūlijam. Tagad zvanīju kluba pārstāvim, un nu jau teica, ka noteikti viss tiks nokārtots pirmdien [14. jūlijā]."

Baškevicam ir apņēmība sūdzēt komandu tiesā, ja beidzot jautājums netiks nokārtots. Šādu pašu vēlmi piektdien izteica arī bijušais kluba spēlētājs Salvis Mētra.

"Viņi solīja šīs nedēļas laikā visu nomaksāt, bet, ja līdz pirmdienai tas nebūs noticis, esmu gatavs tiesāties," uzsvēra Mētra.

"Jau ilgāku laika prasām viņiem atmaksāt nesamaksātos nodokļus un jau divus mēnešus saņemam solījumus, ka tuvākajās dienās viss tiks nokārtots," pastāstīja vēl viena bijušā "ASK Rīgas" sistēmas spēlētāja Krista Pīternieka aģents Kaspars Gabrāns. "Pats esmu strādājis kluba sistēmā un zinu, ka ar naudām nekad nav viegli, tomēr meliem ir jābūt kādai robežai. Nav viegli, tomēr kādreiz ir jāzina, kad šauj pār strīpu."

Pīternieka un Gabrāna aģenti, kā arī Mētra uzsvēra, ka no spēlētājiem nodokļu nomaksu pieprasa Valsts ieņēmumu dienests (VID), tāpēc esot svarīgi saņemt naudu. "VID neuztrauc, vai nodokļi būtu jāmaksā klubam vai nē. Tomēr kāpēc mums būtu jāmaksā, ja līgumā ir noteikts citādāk?" jautāja Baškevics.

"Līgums paredz, ka "ASK Rīga" bija atbildīgi, lai par mani tiktu nomaksāti visi nodokļi," neapmierinātību pauda Mētra.

Mierīgāk noskaņots bija vēl viens bijušais komandas spēlētājs Uģis Viļums, kurš atzina, ka problēmas ir, tomēr viņš cer, ka tās tiks atrisinātas.

Savukārt Gabrāns izteica cerību, ka abām pusēm izdosies vienoties mierīgā ceļā un nebūs nepieciešams vērsties tiesā.

Situāciju piekrita komentēt tikai spēlētāji, kurus ar "ASK Rīga" vairs nesaista līgumsaistības, bet aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šāda paša situācija ir gandrīz visiem basketbolistiem, kuriem ar vienību joprojām ir līgumi.

Klintsons šīs nedēļas sākumā sarunā ar aģentūru LETA apgalvoja, ka klubam nekad neesot bijušas problēmas ar nodokļu nomaksu, tomēr piektdien izteica cerību, ka jautājums tiks nokārtots nākamās nedēļas sākumā pēc kluba valdes sēdes.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu