Baiba Eglīte - Latvijas un Igaunijas čempionāta mēneša labākā basketboliste

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«TTT Rīga» spēlētāja Baiba Eglīte atzīta par novembra labāko spēlētāju Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, vēsta «basket.lv».

«TTT Rīga» aizsardze novembrī komandai palīdzēja uzvarēt visās četrās spēlēs, tai skaitā ar galvenajām konkurentēm SK «Cēsis» un «1182 Tallinn».

Vidēji katrā mačā Eglīte laukumā pavadīja 23 minūtes 34 sekundes, gūstot 19 punktus, izcīnot 3,8 atlēkušās bumbas un izdarot 2,3 rezultatīvas piespēle.

Atgādināsim, ka oktobrī par Latvijas – Igaunijas sieviešu līgas mēneša spēlētāju treneru balsojumā tika atzīta Mailisa Poka («1182 Tallinn»).

Latvijas – Igaunijas sieviešu līgas līdervienību «TTT Rīga» – «1182 Tallinn» – spēles pirmajā puslaikā guvi 15 punktus pēc kārtas, nodrošinot komandai izšķirošo pārsvaru. Kur ņēmi iedvesmu tādam izrāvienam?

Baiba Eglīte. Spēles gaitā. Kādai bija jāuzņemas iniciatīva, jāpalīdz komandai panākt pārsvaru, lai tallinietēm nebūtu iespēju panākt, ka spēle rit punkts punktā. Ne jau tikai es varēju to izdarīt – «TTT Rīga» sastāvā ir daudzas spēlētājas, kuras var uzņemties līderes lomu. Todien sakrita tā, ka tieši man spēle gāja no rokas.

Jau iesildoties juti, ka būs labi?

Nē, spēles sākumā nekas par to neliecināja. Bija kļūdas, bumba nelidoja grozā. Bet – nomierinājos, sakoncentrējos... Palīdzēja arī trenera uzticēšanās.

Novembrī «TTT Rīga» uzvarēja gan Igaunijas labāko komandu, gan SK «Cēsis». Jūtaties kā Latvijas –Igaunijas līgas labākā komanda?

Nesaku, ka esam labākā komanda, bet zinu, ka kārtīgi trenējamies un šis darbs dod augļus. Protams, spēles var ievirzīties visādi un +30 vienā mačā negarantē uzvaru atbildes spēlē, kas turklāt tiks aizvadīta izbraukumā. Mājās vienmēr vieglāk un pagaidām mums bijušas priekšrocības. Sezona vēl gara un svarīgākās spēles priekšā. Taču mums ir ļoti labs sastāvs ar daudzām Latvijas izlases kandidātēm un arī labs kolektīvs.

Vasarā tev bija piedāvājumi arī no ārzemju klubiem. Kāpēc izvēlējies palikt «TTT Rīga»?

Piedāvājumi nebija tik izcili, lai nevarētu atteikties, un mājām ir savas priekšrocības. Rīgā ir ļoti labi apstākļi treniņiem. Viss pa rokai – basketbola zāle, svaru zāle, sakārtota sadzīve. Esmu spēlējusi ārzemēs, kur tā visa nav. Turklāt mūsu komandā ir kvalitatīvs treniņprocess un pazīstams treneris – zinu, ko viņš gaida no manis, un ir viegli iekļauties komandas taktiskajā koncepcijā. Domājot par nākotni, runāju arī ar izlases treneri Ainaru Zvirgzdiņu, kurš atbalstīja manu izvēli.

«TTT Rīga» spēlētāja uz visu atlikušo karjeru?

Tā neteikšu. Gribas spēlēt Eiropas kausos, spēcīgā čempionātā. Labi piedāvājumi vienmēr tiks izskatīti, bet «TTT Rīga» ir laba iespēja sagatavoties, lai tādus nopelnītu. Pati jūtu, ka pēdējā laikā progresēju, un ceru, ka šis process vēl turpināsies.

Šovasar biji viena no valstsvienības pamatspēlētājām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kurā izcīnījāt ceļazīmi uz finālturnīru. Tikko notika grupu izloze – kādas priekšnojautas pirms EuroBasket Women 2015, kas jūnijā notiks Ungārijā?

Grupa – Serbija, Horvātija, Lielbritānija, Krievija – nav viegla, bet ir iespēja cīnīties ar visām pretiniecēm, iekļūt otrajā kārtā un tad domāt par augstākiem mērķiem. Bet – līdz vasarai vēl ir laiks un daudz spēļu. Ceru, arī daudz uzvaru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu