Sonāšu vakarā Sareika un Cingujevs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 18.oktobrī, plkst.16 Valmieras Kultūras centrā un trešdien, 21.oktobrī, plkst.19 Mazajā ģildē Sonāšu vakarā uzstāsies vijolniece Vineta Sareika un pianists Artūrs Cingujevs, informēja Hermaņa Brauna fondā.

Koncerta programmā būs Ludviga van Bēthovena, Roberta Šūmaņa, Kloda Debisī un Sezāra Franka sonātes.

Vineta Sareika ir prestižā Karalienes Elizabetes starptautiskā konkursa laureāte 2009.gadā, Parīzes konservatorijas absolvente.

Artūrs Cingujevs pirmo uzvaru guva Francijā deviņu gadu vecumā, kad konkursā "Concours Musical de France" tika apbalvots ar "Grand prix", pēc tam kļūstot par dažādu starptautisku jauno pianistu konkursu desmitkārtēju laureātu. 2005.gadā Cingujevs gandrīz pēc divdesmit gadu pārtraukuma kļuva par pirmo rīdzinieku, kurš studē Maskavas Valsts konservatorijā izcilās pianistes profesores Eliso Virsaladzes klasē. Nākamais viņam būs izlaiduma gads.

Kamermūzika ir abu mūziķu īpašā kaislība. Tieši tajā atskaņotājam ir iespēja kļūt par autora slēpto domu un dvēseles smalkāko motīvu pētnieku. Koncerta programmā ir iekļauti sonātes žanra spožākie paraugi - klasika, romantisms, impresionisms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu