LK pārdos gāzvedējkuģus "Vidzeme" un "Kurzeme" (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Latvijas Kuģniecība" (LK) padome ir atbalstījusi abu koncerna flotē esošo gāzvedējkuģu "Vidzeme" un "Kurzeme" pārdošanu, liecina informācija "NASDAQ OMX Riga" mājaslapā.

Tādējādi LK turpina mērķtiecīgi iesākto flotes reorganizāciju, koncentrējot un izvēršot darbību vidēja izmēra tankkuģu pārvadājumos.

No prioritārajam tankkuģu segmentam neatbilstošo kuģu realizācijas iegūtie līdzekļi tiks akumulēti četru vidēja izmēra produktu tankkuģu jaunbūvju līguma izpildei.

Jaunos Korejā pasūtītos tankkuģus LK plāno saņemt laika posmā no 2011. līdz 2012.gadam.

Izvērtējot uzņēmuma flotes turpmākās attīstības iespējas, koncerna vadošo speciālistu darba grupa un kuģošanas biznesā starptautiski atzīti brokeri un konsultanti norādīja, ka, ņemot vērā būtisku gāzvedējkuģu jaunbūvju pieplūdumu tirgū globālās finanšu krīzes apstākļos, tuvāko 3-4 gadu laikā ir prognozējama negatīva gāzvedējkuģu frakts likmju un kuģu pārdošanas cenu dinamika.

Tā rezultātā šo gāzvedējkuģu vērtība vidējā termiņā varētu mazināties. Vienlaikus ar gāzvedējkuģu tirgus izpēti un analīzi, darba grupa rūpīgi sekoja situācijai starptautiskajos kuģošanas tirgos, lai labvēlīgu nosacījumu gadījumā aktīvi risinātu koncernam piederošo gāzvedējkuģu pārdošanu.

Patlaban LK flotē ietilpst 29 tankkuģi, to skaitā trīs no citiem kuģu īpašniekiem īrēti tankkuģi "Blue Star", "Green Star" un "Maria N".

49,94% LK akciju pieder "Ventspils naftai", 27,55% - AS "International Baltic Investments Ltd", 17,60% - "Ojay Limited", 10,80% - "Eastgate Properties Limited", 10% - Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, liecina informācija kompānijas interneta mājaslapā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu