Saramotinam astotā vieta leģendārajā Parīzes-Rubē velobraucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no IAM komandas svētdien atkal ļoti sekmīgi nostartēja leģendārajā Parīzes-Rubē velobraucienā, izcīnot augsto astoto vietu.

(Papildināts viss teksts.)

Rubē velotrekā pirmā iebrauca piecu cilvēku grupa, kurā triumfēja austrālietis Metjū Heimens («Orica GreenEDGE»), sprinta finišā apsteidza pieckārtējo sacensību uzvarētāju beļģi Tomu Bonenu («Etixx - Quick Step»).

Savukārt Saramotins finišēja astotajā pozīcijā, no līderiem atpaliekot par minūti.

Pasaules tūres ietvaros notiekošajās sacensībās bija jāveic 257,5 kilometru distance. Distances vidus posmā, sadaloties lielajai grupai, izveidojās divas līderu grupiņas un Saramotins bija otrajā no tām. Savukārt daudzo kritienu rezultātā vēlāk Saramotins jau bija starp līderiem.

Kaut nepilnus 20 kilometrus pirms finiša Saramotins atpalika no pārējās grupas, kas palika piecu riteņbraucēju sastāvā. Latvijas čempions ar pāris biedriem turējās aptuveni pusminūtes attālumā, bet finišu sasniedza minūti aiz pirmajiem sportistiem.

No Latvijas riteņbraucējiem šajās leģendārajās sacensībās sekmīgāk startējis vienīgi Romāns Vainšteins, kurš 2001.gadā guva trešo vietu. Smagās distances, 27 dažāda garuma un grūtības pakāpes bruģa sekciju un citu pārbaudījumu dēļ Francijā notiekošais velobrauciens tiek uzskatīts ne tikai par vienām no smagākajām viendienas sacensībām, bet arī ir starp pašiem prestižākajiem velobraucieniem pasaulē, kas piesaista miljoniem līdzjutēju trases malā un pie televīzijas ekrāniem.

Jau pērn Saramotins ilgstoši bija sacensību centrālajā atrāvienā un noslēgumā izcīnīja 13.vietu. Tāpat 2012.gadā Saramotins piedalījās Parīzes-Rubē sacensību atrāvienā, noslēgumā finišējot 18.vietā, bet gadu vēlāk viņš tajās kritienā lauza plaukstas kaulu un sacensību apritē atgriezās vien maija beigās.

Tāpat svētdien notika arī Parīzes-Rubē sacensības junioriem, kurās 46.vietu izcīnīja Latvijas izlases braucējs Mārtiņš Pluto. Tās notika Nāciju kausa ietvaros.

Savukārt sestdien Pasaules tūres ietvaros noslēdzās gadskārtējais Basku zemes daudzdienu velobrauciens, kurā pēdējā etapā, kas bija individuālais brauciens, kopvērtējuma uzvaru izrāva spānis Alverto Kontadors («Tinkoff»). Viņam sekoja kolumbieši Serhio Enao («Sky») un Nairo Kvintana («Movistar»).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu