Kažemāka Vīnes maratonā par 5 sekundēm atpaliek no olimpiskā normatīva

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas garo distanču skrējēja Anita Kažemāka svētdien ieņēma 14.vietu Vīnes maratona dāmu ieskaitē, turklāt vien par piecām sekundēm atpalika no Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīva.

Kažemāka maratona distanci veica divās stundās, 45 minūtēs un piecās sekundēs, bet olimpiskais normatīvs ir divas stundas un 45 minūtes.

Sākotnēji olimpiskais normatīvs bija divas stundas un 42 minūtes, tomēr pērn decembrī to par trim minūtēm pazemināja un Kažemākai svētdien pietrūka vien piecu sekunžu līdz tā pārspēšanai.

«Cīņa ar vēju, sevi un hronometru, bet ar to mana cīņa par normatīvu uz Rio nebeidzas,» sociālajos tīklos ierakstījusi Kažemāka.

Par uzvarētāju dāmu sacensībās tika kronēta Genemo Šuko no Etiopijas, kura finišēja pēc divām stundām, 24 minūtēm un 31 sekundes.

Tikmēr starp Latvijas vīriem labākais bija Didzis Videmanis, kuram finišs pēc trim stundām, 24 minūtēm un 53 sekundēm deva 942.pozīciju kopējā ieskaitē.

Vēl svētdien Hannoveres maratonā 43.vietu vīru konkurencē ieņēma Raimonds Buls, kurš finišu sasniedza pēc divām stundām, 50 minūtēm un 56 sekundēm.

Augustā gaidāmajām Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm patlaban kvalificējušies 11 Latvijas vieglatlēti - Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā, Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele un Valērijs Žolnerovičs maratonā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Rolands Štrobinders, Sinta Ozoliņa un Madara Palameika šķēpmešanā, Pauls Pujāts kārtslēkšanā un Arnis Rumbenieks ar Agnesi Pastari soļošanā.

Londonas olimpiskajās spēlēs startēja 22 Latvijas vieglatlēti, kas bija lielākā pārstāvniecība komandā. Kvalifikācijas normatīvu bija izpildījis arī sprinteris Ronalds Arājs, taču viņš traumas dēļ Londonā nestartēja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu