12 paņēmieni, kā neēst uz nakti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/mexikids

Tūkstoš un vienu reizi jūs sev apsolāt vairāk neēst uz nakti. Bet, jo tuvāk nakts, jo vairāk gribas kaut ko uzkost. Gar acīm aizpeld "garšīgas" bildes, bet kājas pašas jūs nes uz ledusskapi.

Mazliet vēlāk, jau pēc "nozieguma" izdarīšanas, jums rodas bezizejas izjūtas, prātā gardumu veidoli mainās ar dvēseli plosošiem redzējumiem par resnu vēderu un gurniem. Pazīstami, vai ne? Vai tiešām nav iespējams ar to kaut kā cīnīties? Ir!

1. Apmāniet savu vēderu ar šķidrumu. Izdzeriet glāzi minerālūdens ar citrona gabaliņu, tomātu sulu vai zaļo tēju. Šķidrums piepildīs jūsu tukšo vēderu un mazinās izsalkuma sajūtu.

2. Ejiet karstā vannā! Tā samazinās apetīti, atslābinās. Pastiprinātā sviedru izdalīšanās vienlaikus palīdzēs no organisma izvadīt lieko šķidrumu.

3. Ja sajutāt, ka izsalkums kļuvis neciešams, pavingrojiet. Fiziskie vingrinājumi novirzīs jūs no uzmācīgās domas nokļūt līdz ledusskapim un sadedzinās kalorijas. Turklāt pēc fiziskās slodzes mazinās apetīte. Tikai nepārspīlējiet ar slodzi, jo tad, iespējams, jums būs grūti aizmigt.

4. Nomierināt apetīti palīdzēs aromterapija. Tiklīdz sajūtat vēlmi pēc neplānotas uzēšanas, pasmaržojiet greipfrūta mizu, aizdedziet aromātiskās sveces vai pielieciet pie deguna kādu aromātisko smaržu vai eļļas flakoniņu. Īpaši iedarbīgi ir ziedu un augļu aromāti. Izsalkuma un ožas centri atrodas blakus, tāpēc smaržas uz laiku palīdz aizmirst par izsalkuma izjūtu.

5. Uzreiz pēc vakariņām palutiniet sevi ar vieglu desertu, piemēram, augļiem, maztauku jogurtu, dažiem gabaliņiem rūgtās šokolādes. Tas uzlabos garastāvokli, bet pēc tam radušās pēcgaršas izjūtas palīdzēs cīņā ar apetīti.

6. Pēdējā ēdienreizē nekad nepievienojiet ēdienam garšvielas, jo tās veicina apetīti, saasina izsalkuma sajūtu, pat pēc tam, kad esat paēdusi.

7. Nekad neturiet redzamā vietā ar kalorijām bagātus produktus. Būs labāk, ja pieejamākajās vietās noliksiet augļus vai dārzeņus, jo, ja jūs tomēr "norausieties" kaut ko uzkost, tad tas nebūs tik briesmīgi.

8. Pastaigājieties pirms miega. Tas novirzīs no smagās domas par ēdienu. Tomēr svaigs gaiss var pastiprināt apetīti. Tāpēc izvēlieties pastaigai tādu laiku, lai pēc tās uzreiz varētu doties pie miera.

9. Pakošļājiet košļājamo gumiju. Labāk bez cukura un augļu garšas. Košļāšanas reflekss un saldums mutē apmānīs jūsu apetīti.

10. Iztīriet zobus. Nosacījuma reflekss - pēc zobu iztīrīšanas mēs neēdam.

11. Vērtējoši iedomājieties sevi skaistu un slaidu, pašu apburošāko un pievilcīgāko. Vai tāda sieviete pieēdīsies uz nakti?

12. Ja ar iztēli jums "grūti", paskatieties glancētos žurnālus. Slaidu skaistuļu reālie atveidi noteikti nositīs apetīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu