Kā notīrīt grilu un to glabāt, lai tas kalpotu ilgi? (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaļas cepšanas un grilēšanas sezona rit pilnā sparā, un viens no galvenajiem darba instrumentiem ir grils. Parasti tas tiek izvilkts no pagraba vai šķūnīša vajadzīgajā brīdī, notīrīts un no jauna lietots. Taču nevar paredzēt, cik ilgi tas vēl būs izmantojams – dažkārt rūsa mēdz nodarīt neatgriezenisku kaitējumu.

Tāpēc, lai atbildīgā brīdī nebūtu jākonstatē, ka jāpērk jauns grils, pēc katras lietošanas reizes tas jāapstrādā ar daudzfunkcionālo eļļu WD40.

Vissvarīgākais ir notīrīt grilu pēc katras lietošanas reizes. Lai to izdarītu, no grila ir jāizber ogles un pelni, kas palikuši pēc cepšanas. Tad tas jānopūš ar daudzfunkcionālo eļļu WD40 un jānotīra ar tīru drānu. WD40 viegli un ātri palīdz atbrīvoties no sodrējiem. Pēc tam grilu var izskalot ar ūdeni. Daudzfunkcionālo eļļu WD40 izmanto arī, lai regulāri ieeļļotu visas grila konstrukcijas kustīgās detaļas. Savukārt, kad grilēšanas sezona beigusies, pēc visām iepriekšminētajām darbībām grila virsma vēlreiz kārtīgi jānopūš ar WD40, lai ziemā grils nesāktu rūsēt.

Daudzfunkcionālā eļļa WD40 vasaras sezonā noder arī kā palīgs dārza darbos. Piemēram, zāles pļāvēja asmeņus ieteicams regulāri apstrādāt ar WD40, lai mazinātu troksni. Tā kā eļļa pasargā metālu no rūsas nelabvēlīgās iedarbības, ar WD40 ieteicams apstrādāt dažādus slēgšanas mehānismus un eņģes.

Par universālo eļļu WD-40

WD-40 eļļa ir organisks maisījums, kas sastāv no īpaši attīrītas minerāleļļas destilāta. Tai piemīt spējas atgrūst mitrumu, novērst koroziju, kā arī attīrošās un eļļojošās īpašības. WD40 eļļai ir tūkstošiem pielietojumu veidu darbā un mājās. WD40 ieeļļo eņģes, ritentiņus, sviras, atsperes, tapas, rokturus, logus, pedāļus, biroja krēslu mehānismus. Eļļa atgrūž mitrumu no metāla virsmām, piemēram, elektriskiem kontaktiem, auto aizdedzes, darbarīkiem (arī dārzā), motociklu un citiem motoriem. WD40 tīra kokogļu traipus, taukus, darvu, sveķus, līmi. Mīkstina ūdens nogulsnes. Uz velosipēdu, ratiņu, hromēto detaļu, motociklu un dažādu motoru virsmām atstāj aizsargkārtu pret rūsu un koroziju. WD40 iespiežas un atbrīvo sarūsējušās, nepakļāvīgās detaļas, piemēram, sarūsējušus uzgriežņus, aizbīdņus, kontrolmehānismus, kabeļus un citus stiprinājumus. WD40 atķīlē un eļļo durvju atslēgas, rāvējslēdzējus, šujmašīnas, rakstāmmašīnu burtu mehānismus, savienojumus un kabeļus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu