Latviešiem jauns seriāls "Neprāta cena" (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā jaunajā sezonā tiks demonstrētas 58 jaunā latviešu seriāla "Neprāta cena" sērijas, šodien žurnālistus informēja seriāla režisore Inta Gorodecka.

Plānots, ka seriālu sāks demonstrēt pēc Saeimas vēlēšanām darbdienu vakaros plkst.19.

"Jaunais seriāls vēriena ziņā ir vēl nebijis lielprojekts LTV vēsturē, kas parādīs, ka arī Latvijā ir iespējams radīt ilgtermiņa seriālus. Pirmo reizi latviešu filmu vēsturē scenāriju veido strādā četri cilvēki," atklāja Gorodecka.

Seriālā nekas nebūs samākslots - tas būs stāsts par mūsdienu cilvēku savstarpējo nesakārtoto attiecību problēmām, informēja seriāla režisore.

LTV ģenerāldirektors Jānis Holšteins norādīja, ka seriāla veidošana ir lieliska iespēja Latvijas radošajiem darbiniekiem strādāt lielā projektā, kas varētu turpināties piecus gadus.

Aktieris Juris Žagars minēja, ka seriāla filmēšana nav viegls process, jo filmēšana notiek katru dienu 12 stundas. Aktieris atzina, ka ir liels prieks strādāt ar seriāla radošo komandu, jo visi aktieri, kuri iesaistīti filmēšanā, ir laba līmeņa aktieri un spēcīgi konkurenti, kas neļauj darba laikā "halturēt", kā to mēdz darīt profesionāli aktieri.

"Šis seriāls nebūs ne par mūsdienu sociālām, ne politiskām problēmām, bet gan par mūsdienu veiksminiekiem, kuriem ir personīgās problēmas, kas, neskatoties uz labklājību, jūtas nelaimīgi pagātnē pieļauto kļūdu un neatrisināto savstarpējo attiecību dēļ," informēja Žagars.

"Es pirmo reizi piedalos filmēšanā, un man kā cilvēkam, kurš pieradis teātrī tekstu mācīties vairākus mēnešus, tagad ir daudz vairāk jākoncentrējas, jo uz katru nākamo filmēšanas dienu man jau ir jāmāk cits teksts," atzina aktieris Lauris Dzenītis, Mārtiņa lomas atveidotājs.

Savu atveidoto tēlu Dzenītis raksturoja - "cilvēks zebiekste", jo seriālā jaunais puisis vienmēr no visiem sarežģījumiem tiek sveikā cauri un savā ziņā gūst labumu tad, kad citiem iet grūti.

Jau ziņots, ka seriāla režisore ir Inta Gorodecka, scenārija autori un dialogu autori - Gunta Kalniņa, Inta Bernova, Egils Šņore un Zigurds Neimanis, seriāla mūzikas autori ir "Mielavs un pārcēlāji".

Galvenās lomas seriālā spēlēs aktieri Aurēlija Anužīte, Juris Žagars, Kristīne Nevarauska, Ieva Āva, Ģirts Ķesteris, Jakovs Rafalsons, Zane Daudziņa, Ivars Puga, Ilze Pukinska, Lauris Dzelzītis un Ilze Vazdika.

Seriāla darbība noritēs ekskluzīvā viesnīcā kādā skaistā Latvijas mazpilsētā. Viesnīcas ārskati jau ir uzfilmēti Sventes muižā, bet iekštelpās notiekošais aizvien tiek filmēts LTV studijā izveidotajā 12 spēles laukumu kompleksā, informēja Gorodecka.

Kopējās seriāla izmaksas šogad lēstas 126 000 latu apmērā. Seriālu LTV paredzējusi finansēt no reklāmas papildu ieņēmumiem.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu