Teilore Svifta un kantri dominē Amerikā (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu popkantri mūzikas zvaigznes Teiloras Sviftas (Taylor Swift) trešais studijas albums jau otro nedēļu ir pieprasītākais mūzikas ieraksts ASV, ziņo "Bilboard.com".

Otrajā nedēļā Pensilvānijā dzimušās 20 gadus vecās Sviftas trešais studijas albums "Speak Now" pārdots 320 000 eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas "Nielsen SoundScan" dati. Atgādinām, ka izdevniecības "The Big Machine" ieraksts pirmajā izdošanas nedēļā pārdots 1,047 miljonā eksemplāru, kas ir labākais pirmās nedēļas rezultāts kopš 2005.gada marta, kad amerikāņu repera "50 Cent" albums "The Massacre" tika pārdots 1,141 miljonā eksemplāru.

Arī otrajā un trešajā vietā šonedēļ kantri mūzikas ieraksti. Džeisons Aldīns (Jason Aldean) ar "My Kinda Party" (skat. video, kurā Džeisons Aldīns stāsta par albuma tapšanu) debitē 2. vietā ar 193 000 kopiju, bet Dženiferas Netlas (Jennifer Nettles) un Kristiana Buša (Kristian Bush) dueta "Sugarland" jaunais albums "The Incredible Machine" ar 60 000 kopiju numur 3.

Pēdējo reizi trīs kantri albumi ieņēma pirmās trīs vietas 2007.gadā.

4.vietā pirmās Ziemassvētku laika noskaņas - Meraijas Kerijas (Mariah Carey) "Merry Christmas II You" (55 000), kas ir jau 16. dīvas top10 albums. Vairāk ir tikai Barbarai Streizandei (Barbra Streisand) - 30 un Madonnai (Madonna) - 19.

Skandalozais amerikāņu reperis Lil Veins (Lil Wayne), kurš pavisam nesen izcietis gada cietumsodu par nelikumīgu ieroču glabāšanu, ar "I Am Not a Human Being" numur 5 (49 000), savukārt "Kings of Leon" ar jauno "Come Around Sundown" noslīd uz 6.vietu (40 000). Eminems vēl joprojām Top10 - 7.vietā.

Rokmūzikas veterāns Nīls Daimonds (Neil Diamond) savā kontā var ierakstīt jau 17 Top10 albumu. Mākslinieka "Dreams" šonedēļ debitē 8.vietā ar 35 000 pārdotu kopiju.

Vēl viens kantri dziedonis - Bred Peislijs (Brad Paisley) ar "Hits Alive" kā jaunums 9.vietā (31 000), bet desmitnieku noslēdz rokmūzikas veterāna Eltona Džona (Elton John) un amerikāņu kantrimūziķa Leona Rasela (Leon Russell) kopdarbs "The Union".

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 6%.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu