Starptautiskie eksperti sniedz valdībai padomus nodarbinātības jautājumos (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 15.oktobrī, Ministru kabinetā notika otrā augsta līmeņa darba grupas tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (High Level Advisory Group to the Prime Minister of the Republic of Latvia), TVnet informēja Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Ministru prezidents V.Dombrovskis pēc tikšanās pastāstīja, ka diskusija galvenokārt tika veltīta nodarbinātības jautājumiem, kurus valdība ir izvirzījusi kā prioritāti.

„Tikšanās laikā ar ekspertiem pārrunājām dažādu valstu pieredzi nodarbinātības veicināšanā un bezdarba jautājumos. Izskanēja vairākas interesantas idejas - Nīderlandes eksperts Hanss de Boers (Hans de Boer) informēja par dažādiem veidiem, kā risināt jaunatnes bezdarba problēmu, Zviedrijas pārstāvji dalījās pieredzē, kā atvieglot jauniešu ieiešanu darba tirgū. Daudz pārrunājām jautājumus par subsidētajām darba vietām, kuros Austrijas Federālā ministrija darbaspēka, sociālo lietu un patērētāju aizsardzības jautājumos veiks turpmākas konsultācijas ar Latvijas Labklājības ministriju,” pauda V.Dombrovskis.

Ministru prezidents uzsvēra, ka daļu priekšlikumu Latvija varēs izmantot, taču lielu daļu Latvijā pagaidām ieviest nevar saistībā ar fiskālajiem ierobežojumiem valsts budžetā.

Otrajā darba grupas sanāksmē piedalījās starptautiski atzīti speciālisti - Alens Madelins (Alen Madelin), bijušais Francijas ekonomikas un finanšu ministrs; Hanss de Boers (Hans de Boer), iniciatīvas Youth Unemployment Initiative Nīderlandē vadītājs; Džonatans Portess (Jonathan Portes) ekonomists Lielbritānijas premjerministra birojā; Kristofers Tamsons (Kristoffer Tamson), Zviedrijas premjerministra biroja vadītājs; Stefans Potmesils (Stefan Potmesil), Austrijas Federālās ministrijas darbaspēka, sociālo lietu un patērētāju aizsardzības jautājumos ģenerāldirektors, un Vesa Vihriela (Vesa Vihriälä), Somijas premjerministra biroja valsts sekretāra vietnieks ekonomikas jautājumos.

Augsta līmeņa darba grupa apvieno starptautiski atzītus ekspertus, kuri konsultē Latvijas valdību par krīzes risinājumiem un valsts attīstības vīziju. Tā tika izveidota pēc V.Dombrovska iniciatīvas šā gada maijā. Darba grupā personiskā kapacitātē un bez atlīdzības strādā Eiropā atzīti politiķi, finansisti, ekonomisti, banku sektora eksperti un akadēmiķi. Darba grupas tikšanās notiek reizi divos, trijos mēnešos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu