"Der Bekannte Post Industrielle Trompeter" Elektrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 17.oktobrī, subkultūras namā "Elektra" (Ādmiņu ielā 4) koncerts ar pūšamo instrumentu ievirzi.

Piedalās leģendārās grupas "Novy Svet" un citu industriālajā subkultūrā nozīmīgu grupu viestrompetists "Der Bekannte Post Industrielle Trompeter" no Romas un māksliniece "Xxena", kā arī Latvijas Gāze un Oskars Poikāns, Bērnu Rīts un Toms Šiklovs. Ar īpašu New Age & Drone programmu priecēs Ģirts Korps (Audiogramma).

Pasākums sāksies plkst.20, ieejas maksa 2Ls, pēc 22:00 - 3Ls.

"Der Bekannte Post Industrielle Trompeter" ir Flavio Rivabellas (http://www.derbekannte.com/) eksperimentālās/post-industriālās mūzikas projekts. DBPIT galvenais instruments ir trompete, bet viņa daiļrade nav iedomājama arī bez elektroniskām skaņām un vides ierakstu izmantošanas. Flavio mūzika un koncerta performances ir aizraujošas un vienmēr pārsteidzošas, jo katrs viņa darbs ir kāda savdabīga, konceptuāla eksperimenta rezultāts. DBPIT pirmais soloalbums "Eleven" iznāca 2002. gadā, bet arī pirms tam Flavio aktīvi piedalījās Romas underground mūzikas dzīvē. Kopš DBPIT sevi pieteica industriālās mūzikas laukā, viņš ir bijis vairāku industriālajā subkultūrā nozīmīgu grupu viestrompetists. Flavio trompete ir dzirdama leģendārā dueta Novy Svet, Spectre, Circus Joy, Macelleria Mobile di Mezzanotte, Calle Della Morte, Kenji Siratori, Wertham u.c. ierakstos.

Xxena (http://www.myspace.com/xxena511) (Arianna Degni) ir grafiskā dizainere un māksliniece, kuras daiļrades galvenais motīvs ir dīvainas kosmosa zivis, kas visbiežāk tiek attēlotas uz audekla. Līdzās glezniecībai Xxena strādā ar video un fotogrāfiju un veido apģērba un dažādu priekšmetu, aksesuāru dizainu citiem māksliniekiem. Xxena bieži līdzdarbojas arī DBPIT muzikālajās aktivitātēs.

Rīgā skatāmās audiovizuālās performances nosaukums ir "Drawings at an exhibition" (Zīmējumi izstādē). Tā būs 30 minūšu gara uzstāšanās, kuras laikā Xxena manipulēs ar attēliem un skaņām, bet DBPIT šo manipulāciju apaudzēs ar skaņas materiālu no abu mākslinieku pēdējā kopīgā albuma ar tādu pašu nosaukumu. Skatītāji projekcijā varēs vērot, kā māksliniece ar mikrofonam piesaistītu marķieri zīmēs savdabīgus visuma simbolus - citplanētu zivis. Tajā pašā laikā DBPIT filtrēs un apstrādās Xxenas radītās skaņas, pievienojot tām arī savus instrumentus un skaņu variācijas.

Gas of Latvia (Latvijas Gāze) ir Andra Indāna jeb Andžoņa eksperimentālās elektroniskās mūzikas projekts, kas darbojas jau kopš 1996. gada. Tā muzikālā amplitūda ir plaša. Andžoņa mūzika paredz gan noise, gan ambientu skanējumu, tomēr tā nekad nevar tikt piesaistīta kādam noteiktam mūzikas stilam, jo vienmēr būtisks ir eksperiments, neatlaidīgi individuālā skanējuma meklējumi. Tas ietekmē arī skaņu avotu un instrumentu izmantojumu. Savos muzikālajos priekšnesumos Andžonis aktīvi sadarbojas ar citiem mūziķiem un mēdz piesaistīt arī citus medijus, piemēram, dzeju, glezniecību. Viņš ir strādājis filmu un teātra mūzikas laukā, radījis skaņu mākslas instalācijām, kā arī vadījis savu mūzikas leiblu Templis.

Oskars Poikāns ir mūziķis un mākslinieks. Pēc Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas beigšanas viņš savas turpmākās studijas ir saistījis ar arhitektūru. Oskara Poikāna muzikālo interešu lokā ir netradicionālie pūšamie instrumenti, kurus viņš ne tikai spēlē, bet pats arī izgatavo, tādējādi radot telpu neskaitāmiem eksperimentiem.

Bērnu rīts ir skaņas mākslas kolektīvs, kura darbības pirmsavoti meklējami akusmātikā [acusmatic], konkrētajā mūzikā [musique concrete] un meža folklorā [forest folk]. Savā radošā darbībā kolektīvs izvairās no muzicēšanas tehnikas izkopšanas, dodot priekšroku arhaiskās kolektīvās improvizācijas izpausmei. Uzmanība galvenokārt tiek veltīta ieklausīšanās mākslai. ”BR” pamatnostādne ir nepastarpinātas pieredzes iegūšana. Šim nolūkam tiek izmantoti pašdarināti instrumenti un skaņu priekšmeti, kuru apgūšanai ir nepieciešama jauna pieredze, kas nesaistās ar esošiem priekšstatiem par muzicēšanas tehniku, kompozīciju un struktūru. Priekšnesumi tiek tuvināti rituāla formai, kura neatņemama sastāvdaļa ir tieksme uz spontāno izpratni (jeb uzbūves skaistuma izjūtu nesakārtotās struktūrās). ”BR” pamatsastāvu veido arhitektu grupa, kurai uzstājoties ikreiz pievienojas kāds jauns dalībnieks. Katrs priekšnesums tiek izstrādāts atbilstoši vietai un netiek atkārtots ārpus konteksta.

Klubā Elektra Bērnu rīts uzstāsies kopā ar mākslinieku Tomu Šiklovu, apvienojot kopīgo stīgu, motoru, pūšamo instrumentu un trokšņu krājumu.

http://www.bernurits.com

Toms Šiklovs ir muzikālā matrixa apceļotājs un pētnieks ar stabilu mājvietu ārpus tā teritorijas - noise perifērijā. Viņa muzikālie meklējumi atspoguļo, smeļas iedvesmu un attīstās savstarpēji ar teorētisko bāzi, kas sakņojās metafiziska anarhisma, un misticisma idejās. Darbojies projektos Ballet rachitis, Stalkspace, Mega, Psihodezinfekcija u.c., no kuriem katrs virzīts uz atsevišķa aspekta izpēti un izkopšanu. Par savu muzikālo izpausmju raksturīgākajiem un vienojošajiem elementiem uzskata neregularitāti, neviennozīmību, tēlainību, intensitāti un nepieradinātību, tādējādi ļaujot tām svārstīties no brīva rotaļīguma un humoristiski parodējošas sabotāžas caur meditatīvu apcerīgumu līdz ekstātiskai destrukcijai. Skaņas ziņā dod priekšroku saturīgai lo-fi estētikai, analogajai elektronikai un pārsvarā mūzikas sfērai nepiesaistītiem skaņas avotiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu