Operā notiks Dziesmu svētku simfoniskās mūzikas koncerts (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā notiks XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku simfoniskās mūzikas koncerts, informēja Dziesmu un Deju svētku preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Koncertā piedalīsies trīs Latvijas simfoniskie orķestri - Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Liepājas Simfoniskais orķestris un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga". Kā solisti uzstāsies obojists Normunds Šnē, pianists Vestards Šimkus un vijolniece Vineta Sareika.

Koncerta pirmajā daļā Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Imanta Rešņa vadībā atskaņos Tālivalža Ķeniņa "Latviešu deju un fūgu nr.2", Jura Karlsona simfonisko vīziju "Vakarblāzma" un Romualda Kalsona "Gadskārtu ieražu dziesmas".

Koncerta otrajā daļā "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā atskaņos Artura Maskata jaundarbu "Koncerts obojai un kamerorķestrim", bet pianists Vestards Šimkus spēlēs savu pirmo "Klavierkoncertu".

Koncerta trešajā daļā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Karela Marka Šišona vadībā atskaņos Nikolaja Rimska-Korsakova "Spāņu kapričo" un Jāzepa Mediņa "Latvju kapričo". Koncertu noslēgs Ādolfa Skultes "Horeogrāfiskās poēmas" atskaņojums.

Simfoniskās mūzikas koncerta iekļaušana Dziesmu un deju svētkos kā tradīcija pastāv jau kopš Dziesmu svētkiem 1926. gadā nolūkā sev un citiem rādīt latviešu mūzikas kopainu.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu