Sigur Ros dziesma Eirovīzijas iespaidā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islandiešu grupa Sigur Ros atklājusi, ka viņu dziesma "Gobbledigook" radusies Eirovīzijas dziesmu konkursa iespaidā.

"Mēs bijām noīrējuši māju laukos, tas bija ļoti garš vakars, un mēs noskatījāmies visu konkursu. Pēc tam mūsu smadzenes bija tā pārkarsušas, ka mums nācās sacerēt "Gobbledigook"," britu avīzes "The Sun" izklaides pielikumam pastāstījis Eirovīzijas dziesmu konkursa iespaidā dziedātājs Jonsi Birgisons.

"Goblledigook” ir pirmais singls no grupas jaunā albuma „Meo Suo I Eyrum Vio Spilum Endalaust”. Mūziķis arī atzina, ka grupa ir ļoti apmierināta, ka albums iznācis tik ātri – jau nākamajā mēnesī pēc ieraksta pabeigšanas. „Izdodot albumu ierastā veidā, reizēm jāgaida vairāk nekā gadu, līdz tas beidzot nāk klajā. Tad vienmēr iestājas apnikums. Ir daudz satraucošāk, ja tas notiek spontāni un ātri," stāsta dziedātājs Jonsi Birgisons.

Sigur Ros izveidojās 1994.gada augustā Reikjavīkā, tieši tajā dienā, kad piedzima tolaik 19 gadu vecā dziedātāja Jonsi jaunākā māsiņa. Viņai tika dots vārds Sigurrosa (tulkojumā no islandiešu valodas – Uzvaras roze), un šādu nosaukumu ieguva arī grupa. Sigur Ros starptautiskie panākumi sākās ar otro albumu "Agætis byrjun" (1999, tulkojumā – Labs sākums). Grupas noskaņām bagātie skaņdarbi un teksti islandiešu valodā, kas lielākajai klausītāju daļai ir sveša, veidoja īpaši valdzinošu ierakstu, kas aizkustināja gan mūzikas fanus, gan žurnālistus un kritiķus. Nākamajā albumā "()" (2002) Sigur Ros gāja vēl tālāk klausītāju fantāzijas lidojuma rosināšanā – ne albumam, ne kompozīcijām nebija nosaukumu, bet Jonsi dziedāja pašizgudrotā houplandiešu (hopelandic) valodā.

Atgādinām, ka Sigur Ros Arēnas Rīga amfiteātrī koncertēs 22.augustā. Biļetes uz Sigur Ros koncertu vēl pieejamas Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu