Pērn skatītākā Latvijas kinoteātros - filma par «Prāta vētru»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Aizvadītajā gadā par skatītāko Latvijas filmu kļuvusi dokumentālā filma «Prāta vētra: starp krastiem», kuru filmu kompānijā «Skuba films» veidojuši Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders un Audinga Kucinskaite.

Dokumentālo stāstu par grupu «Prāta vētra» kinoteātros noskatījušies 24 217 skatītāji, un filmas ieņēmumi bijuši 89 639 eiro, liecina Nacionālā kino centra informācija.

Otrajā vietā ar 7285 kinoteātra skatītājiem un 20 061 eiro lielu ieņēmumu ierindojusies režisores Ievas Ozoliņs filmu studijā «Mistrus Media» tapusī dokumentālā filma «Mans tēvs baņķieris», bet trešajā vietā ar 6221 skatītāju un 22 169 eiro lieliem ieņēmumiem palikusi režisora Māra Martinsona filma «Romeo un Džuljeta», kas tapusi filmu studijā «Kruk Films».

Režisora Jura Kursieša spēlfilma «Modris», kas saņēmusi balvas gan Latvijas, gan Eiropas kinofestivālos, ar 5832 skatītājiem kļuvusi par ceturto skatītāko Latvijas filmu kinoteātros, bet režisora Arvīda Krieva dokumentālā filma «Freimis. Mārtiņš Freimanis» ar 4908 kinoteātra apmeklētājiem ierindojusies piektajā vietā.

Ar 3274 apmeklētājiem kinoteātros sestajā vietā ierindojusies režisores Lailas Pakalniņas spēlfilma «Ausma», ar 3225 skatītājiem septīto vietu ieņēmusi režisores Ināras Kolmanes veidotā dokumentālā filma «Ručs un Norie», ar 1871 skatītāju astotajā vietā palikusi režisores Dzintras Gekas dokumentālā filma «Kur palika tēvi?».

Devīto vietu skatītāko Latvijas filmu topā kinoteātros ieņem režisora Andreja Verhoustinska dokumentālā filma «Īvāns» ar 1840 skatītāju, bet desmitajā vietā ar 1442 skatītājiem ierindojusies dokumentālā filma «Pazust Latgalē», kuru veidojuši režisori Gusts Ošmucnieks, Kaspars Alksnis un Kaspars Kursišs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu