"DDT" pirmizrādi piedzīvos jaunā izrāde "Jēkabs"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar, 12. novembrī plkst.19 "Dirty Deal Teatro" notiks šīs sezonas jau ceturtā pirmizrāde, kad dienasgaismu ieraudzīs jauno režisoru Andreja Polozkova un Kārļa Krūmiņa veidotā izrāde "Jēkabs", informēja "Dirty Deal Teatro" vadītāja Krista Jansone.

Režisori Polozkovs un Krūmiņš veido izrādi "Jēkabs" kā vīziju par latvieti, kurš izvēlas neklusēt.

Izrāde "Jēkabs" ir iesākums mūsdienu varoņa meklējumiem. Tā pēta postpadomju telpas sociālos fenomenus. Cilvēka vietu jaunā sabiedrības modelī, demokrātijas izpratni, pārmantotās un modernās ētikas sadursmi. Skatuve ir kā platforma, kur satikties un salīgt vai vismaz uzklausīt un tapt uzklausītam.

Kā norāda izrādes veidotāji, izrādes tēli, lai arī daudzu sastapto cilvēku iedvesmoti, ir pilnībā izdomāti un radīti tikai skatuves vajadzībām. Izrādē iespējama arī neliterāra leksika, tādēļ tā nav piemērota jauniem un nenobriedušiem prātiem - bērniem.

2008.gadā beiguši Latvijas Kultūras akadēmijas režijas kursu Māras Ķimeles vadībā, abi režisori sadarbojušies arī iepriekš. Krūmiņš nupat ieguvis teātra festivāla "Patriarha rudens" galveno balvu par režiju izrādei "Svētceļnieks".

Jaunā izrāde, tāpat kā citas "Dirty Deal Teatro" izrādes, skatāmas neatkarīgajā teātrī "Dirty Deal Teatro", Spīķeros, Maskavas ielā 12/k2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu